1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
http://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/03/30/tepsiben-sult-zoldsegek/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított újburgonyát sós vízben megfőzzük (ne essen szét!), egy szűrőben leszűrjük, és hagyjuk szikkadni. Lisztet összekeverünk pirospaprikával, és ebben megforgatjuk a bur...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz édesburgonya héját alaposan sikáld le vagy hámozd meg, és vágd nagyobb hasábokra, és lobogó vízben főzd félpuhára. (Mennyiségtől, hőfoktól függően kb. 5-8 perc.) A leszűrt édesb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű