A főtt burgonyához
6 db burgonya
víz
só
A befejezéshez
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál ételecet (10%-os)
300 ml víz
10 evőkanál kristálycukor
A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra szeljük. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk majd vékonyan felkarikázzuk.
A kristálycukrot, ecetet és a vizet alaposan elkeverjük. Mi édesre szoktuk csinálni a salátalevet, így cukrot még utólag mindig adok hozzá a kimért mennyiségen felül
A burgonyát és a hagymát felváltva egymásra rétegezzük egy nagy tálban, majd ráöntjük a salátalevet.
Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki 30-60 perc érlelés a hűtőben. Hűtőben 2-3 napig eláll.
Amikor már csak langyos keverek hozzá 2 db tojássárgáját.Jól összedolgozom,habzsákba merem és sütő! 210 fokon sütöm. Kb 20 perc után felkapcsoltam a grillezést,kicsit megpirult és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű friss káposztát fel kell vágni, ha van kéznél egy robotgép, jó apróra is össze lehet dolgozni, egy megtisztított sárgarépa is mehet bele, így máris kész az alap....
Elkészítési idő: előző nap este Nehézség: NehézA hagymát kevés olajon megpirítom, közben felkarikázom a virslit. Bele teszem, kicsit ezt is pirítom. Hozzáadom a pirospaprikát, sót, borsot, el keverem és gyorsan kb 3 deci vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolajat öntünk egy kisebb lábosba, majd a kockára fölvágott vöröshagymát elkezdjük pirítani. Mikor már egy kicsi színt kapott a vöröshagyma, akkor hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű