A főtt burgonyához
6 db burgonya
víz
só
A befejezéshez
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál ételecet (10%-os)
300 ml víz
10 evőkanál kristálycukor
A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra szeljük. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk majd vékonyan felkarikázzuk.
A kristálycukrot, ecetet és a vizet alaposan elkeverjük. Mi édesre szoktuk csinálni a salátalevet, így cukrot még utólag mindig adok hozzá a kimért mennyiségen felül
A burgonyát és a hagymát felváltva egymásra rétegezzük egy nagy tálban, majd ráöntjük a salátalevet.
Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki 30-60 perc érlelés a hűtőben. Hűtőben 2-3 napig eláll.
Egy tálba a lisztet,búzadarát,sót összekeverjük majd adjuk hozzá az olvasztott zsírt, tojást és majd a tejet de ezt csak adagokba amennyit felvesz a lisztünk ,nekem kellet hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHéjazzuk le és daraboljuk apróra a paradicsomokat. Tegyük egy tálba a hagymával, a zöldmentával, a petrezselyemmel, a sóval, a borssal és keverjük jól össze. Adjunk hozzá annyi l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A búzadarát az olajon állandó kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk nagyon alacsony lángon dolgozunk végig. 2.) Lobogó sós vizzel apránként felengedjük. (Közben kever...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű