A főtt burgonyához
6 db burgonya
víz
só
A befejezéshez
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál ételecet (10%-os)
300 ml víz
10 evőkanál kristálycukor
A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra szeljük. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk majd vékonyan felkarikázzuk.
A kristálycukrot, ecetet és a vizet alaposan elkeverjük. Mi édesre szoktuk csinálni a salátalevet, így cukrot még utólag mindig adok hozzá a kimért mennyiségen felül
A burgonyát és a hagymát felváltva egymásra rétegezzük egy nagy tálban, majd ráöntjük a salátalevet.
Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki 30-60 perc érlelés a hűtőben. Hűtőben 2-3 napig eláll.
Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Yorkshire puddingot általában teflonos 12 db-os muffin sütőben szoktam készíteni, így olyan kis guszták lesznek. A hagyományosat is ugyanígy sütöm, csak liszttel és tejjel. Verd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűFűszerkverék A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes