Családireceptkönyv.hu

Hagymás krumplisaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A főtt burgonyához

6 db burgonya
víz


A befejezéshez

2 fej vöröshagyma
3 evőkanál ételecet (10%-os)
300 ml víz
10 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni.

A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra szeljük. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk majd vékonyan felkarikázzuk.

A kristálycukrot, ecetet és a vizet alaposan elkeverjük. Mi édesre szoktuk csinálni a salátalevet, így cukrot még utólag mindig adok hozzá a kimért mennyiségen felül

A burgonyát és a hagymát felváltva egymásra rétegezzük egy nagy tálban, majd ráöntjük a salátalevet.

Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki 30-60 perc érlelés a hűtőben. Hűtőben 2-3 napig eláll.

Hagymás krumplisaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nokedli (tökéletes recept-saját)
Nokedli (tökéletes recept-saját)

Egy tálba a lisztet,búzadarát,sót összekeverjük majd adjuk hozzá az olvasztott zsírt, tojást és majd a tejet de ezt csak adagokba amennyit felvesz a lisztünk ,nekem kellet hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrokett
Sajtkrokett

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Domatokeftedes: santorini paradicsomfasírt
Domatokeftedes: santorini paradicsomfasírt

Héjazzuk le és daraboljuk apróra a paradicsomokat. Tegyük egy tálba a hagymával, a zöldmentával, a petrezselyemmel, a sóval, a borssal és keverjük jól össze. Adjunk hozzá annyi l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Pirított dara
anya--Pirított dara

1.) A búzadarát az olajon állandó kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk nagyon alacsony lángon dolgozunk végig. 2.) Lobogó sós vizzel apránként felengedjük. (Közben kever...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk