Családireceptkönyv.hu

Hagymás krumplisaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A főtt burgonyához

6 db burgonya
víz


A befejezéshez

2 fej vöröshagyma
3 evőkanál ételecet (10%-os)
300 ml víz
10 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni.

A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra szeljük. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk majd vékonyan felkarikázzuk.

A kristálycukrot, ecetet és a vizet alaposan elkeverjük. Mi édesre szoktuk csinálni a salátalevet, így cukrot még utólag mindig adok hozzá a kimért mennyiségen felül

A burgonyát és a hagymát felváltva egymásra rétegezzük egy nagy tálban, majd ráöntjük a salátalevet.

Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki 30-60 perc érlelés a hűtőben. Hűtőben 2-3 napig eláll.

Hagymás krumplisaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Foghagymás burgonyapüré
Foghagymás burgonyapüré

A főtt és áttört burgonyába tejben megfőzött és áttört fokhagymát, sót, borsot, petrezselyemzöldet keverünk. Tálaláskor szeletekre vágott és olíva olajban pirosra sütött fokhagymas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós sült krumpli
Ropogós sült krumpli

A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, majd hasábokra. A rozmaringot aprítsuk össze, a fokhagymát reszeljük le. Egy nagy lábasban melegítsünk 2 liter vizet, mikor forr, adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lapcsánka
Lapcsánka

Az édesburgonyát lereszeljük – autentikusan kézi reszelővel egészen apróra; én lustaságból robotgéppel dolgoztam fel a burgonyát, így csíkokra vágtam. A batátát megsózzuk és állni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos sült rizsgolyók
Sajtos sült rizsgolyók

A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk