menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus bécsi krumplisaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg krumpli
1/2 lilahagyma
kis marék snidling
5 evőkanál almaecet
4 evőkanál cukor (nyers nád)
1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított)
1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors
2 mokkáskanál mustár
4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
3 dl víz

Elkészítés:


1. főzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba
2. szeljük apróra a lilahagymát, a snidlinget és szórjuk a krumplira
3. mérőedényben mérjük ki a vizet, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a fehérborsot, a mustárt, az olajat és szeljük bele a maradék egy krumplit, majd botmixerrel pürésítsük össze
4. öntsük a levet a krumplira és óvatosan, de alaposan keverjük össze, mindenhol érje a mártás
5. legalább egy éjszakát hagyjuk hűtőben összeérni (ha valamely ízből még szeretnénk, adjunk hozzá)

Trükkök, tippek, praktikák:


RECEPTMŰVES .hu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás lángos,köretként
Burgonyás lángos,köretként

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és langyosra hűtjük Mindent összegyúrunk. Kicsit ragacsos,de lágy tésztát kell kapnunk. Le...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Svéd burgonya
Svéd burgonya

1. Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. 2. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágju...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Sütőzacskóban sült fokhagymás burgonya
Sütőzacskóban sült fokhagymás burgonya

Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A rizsköret
A rizsköret

A rizst megmossuk,olajban kicsit átforgatjuk,dinszteljük,majd felöntjük vízzel.Sót,vegetát teszünk hozzá és sütőben vagy nagyon takarékon pároljuk készre

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk