menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus bécsi krumplisaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg krumpli
1/2 lilahagyma
kis marék snidling
5 evőkanál almaecet
4 evőkanál cukor (nyers nád)
1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított)
1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors
2 mokkáskanál mustár
4 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
3 dl víz

Elkészítés:


1. főzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba
2. szeljük apróra a lilahagymát, a snidlinget és szórjuk a krumplira
3. mérőedényben mérjük ki a vizet, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a fehérborsot, a mustárt, az olajat és szeljük bele a maradék egy krumplit, majd botmixerrel pürésítsük össze
4. öntsük a levet a krumplira és óvatosan, de alaposan keverjük össze, mindenhol érje a mártás
5. legalább egy éjszakát hagyjuk hűtőben összeérni (ha valamely ízből még szeretnénk, adjunk hozzá)

Trükkök, tippek, praktikák:


RECEPTMŰVES .hu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres sült rizs
Fűszeres sült rizs

A felaprított vöröshagymát és fokhagymát forró olivaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért. Ezután megszórjuk a karikákra vágott újhagymával, megvárjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Paradicsomos tepsis krumpli
Paradicsomos tepsis krumpli

A krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapírral...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Túróval  töltött paprika_krumplival
Túróval töltött paprika_krumplival

Elkészítése: A paprikákat megmosni, kivájni a magházat és belülről enyhén meg sózni. A túrót össze nyomkodni, hozzá adni a tejfölt, tojást, 5 ek. olajat. Össze keverni és ezzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burgonyafánk
Burgonyafánk

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején vastag halványbarna hab képződjön). A lisztet egy tálba s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk