1,5 - 2 kg burgonya, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 db sárgarépa, 3 db fehérrépa, 125 g vaj, 1 üveg (7 dl) csemegeuborka, 1 üveg (7 dl) zöldborsó, 2 tubus (2X450 g) majonéz, 200, tejföl, őröltbors, 2 kk dijoni mustár, ízlés szerint cukor, uborka leve igény szerint
1. Mossuk meg és főzzük meg a burgonyát héjjában.
2. Tisztítsuk meg és vágjuk tetszőleges alakúra a répát és petrezselymet, majd dinszteljük vajon puhára.
3. Öntsük le a borsó levét és keverjük a dinsztelt répákhoz.
4. Az uborkát is vágjuk tetszőleges alakúra.
5. Készítsük el az öntetet (majonéz, tejföl, uborkalé, mustár, cukor, bors)
6. Reszeljük bele a hagymát.
7. Keverjük az öntethez a zöldségeket és az uborkát.
8. Hámozzuk le a burgonya haját és kihűlés után csíkokra vagy kockára vágva keverjük az öntethez.
A burgonyát megmossuk, szárazra töröljük, a héját rajta hagyjuk! Konyhai gyalun, egyenletes 1-1,5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd ráöntjük az idő közben felolvasztott, írótól szé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A főtt tojást szintén felkarikázzuk. Borsót kb 5 percig pároljuk, a sárgarépát felkockázzuk és 10 percig főzzük. Ha min...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1 fej hagymát megdinsztelek. Rádobom a felszelt zöldbabot, 2 g. fokhagymát. Átpirítom. Ha félig megpuhult, a felkockázott paradicsomot is rádobom. Pici lisztet hintek rá, és tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű