Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Majonézes krumpli a la mami, a világbajnok


Írta:

Elk. idő: 3 h
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 - 2 kg burgonya, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 db sárgarépa, 3 db fehérrépa, 125 g vaj, 1 üveg (7 dl) csemegeuborka, 1 üveg (7 dl) zöldborsó, 2 tubus (2X450 g) majonéz, 200, tejföl, őröltbors, 2 kk dijoni mustár, ízlés szerint cukor, uborka leve igény szerint

Elkészítés:


1. Mossuk meg és főzzük meg a burgonyát héjjában.
2. Tisztítsuk meg és vágjuk tetszőleges alakúra a répát és petrezselymet, majd dinszteljük vajon puhára.
3. Öntsük le a borsó levét és keverjük a dinsztelt répákhoz.
4. Az uborkát is vágjuk tetszőleges alakúra.
5. Készítsük el az öntetet (majonéz, tejföl, uborkalé, mustár, cukor, bors)
6. Reszeljük bele a hagymát.
7. Keverjük az öntethez a zöldségeket és az uborkát.
8. Hámozzuk le a burgonya haját és kihűlés után csíkokra vagy kockára vágva keverjük az öntethez.

Majonézes krumpli a la mami, a világbajnok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pikáns kelbimbó
Pikáns kelbimbó

Megtisztítjuk a kelbimbókat, megmossuk, majd forró, sós vízben kb. 15 percen keresztül "roppanósra" megpároljuk. A sós vízben hagyjuk egy darabig állni, majd szűrőbe borítva hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Galuska
Galuska

A lisztet a sóval összekeverem majd hozzáadom a tojásokat és annyi vizet, hogy egy könnyen szaggatható tésztát kapjak. Egy nagy fazékban felteszek vizet amibe egy kis sót és olaja...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Sajtos karfiolpogácsa
Sajtos karfiolpogácsa

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Hagymás szalonnás burgonya
Hagymás szalonnás burgonya

A burgonyát megmossuk, feltesszük héjában főni, de csak félig főzzük meg. Közben a szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát felkockázzuk, majd serpenyőben jól lepirítjuk. Amíg a szalon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk