1,5 - 2 kg burgonya, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 db sárgarépa, 3 db fehérrépa, 125 g vaj, 1 üveg (7 dl) csemegeuborka, 1 üveg (7 dl) zöldborsó, 2 tubus (2X450 g) majonéz, 200, tejföl, őröltbors, 2 kk dijoni mustár, ízlés szerint cukor, uborka leve igény szerint
1. Mossuk meg és főzzük meg a burgonyát héjjában.
2. Tisztítsuk meg és vágjuk tetszőleges alakúra a répát és petrezselymet, majd dinszteljük vajon puhára.
3. Öntsük le a borsó levét és keverjük a dinsztelt répákhoz.
4. Az uborkát is vágjuk tetszőleges alakúra.
5. Készítsük el az öntetet (majonéz, tejföl, uborkalé, mustár, cukor, bors)
6. Reszeljük bele a hagymát.
7. Keverjük az öntethez a zöldségeket és az uborkát.
8. Hámozzuk le a burgonya haját és kihűlés után csíkokra vagy kockára vágva keverjük az öntethez.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesA krumplit pucolva, kockázva megfőztem, törtem. Mehet bele a liszt, sütőpor, tejföl, tej, sajt és a tojássárgája. A tojásfehérjét külön felverve kevertem bele. Ízlés szerint sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a forró olajon fehérre pirítjuk, majd ráöntjük a ~2 bögre forró vizet, sóval ízesítjük. Nagy lángon forrásig kevergetjük. Ha felforrt, kis lángra vesszük, fedő alatt még 7...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedem és megfőzöm az alaplében. Ha már jó puha, kihorgászom, egy tába rakom. Hozzáadom a zsiradékot, botmixerrel pürésítem. Ízlés szerint sózom, borsozom, stb.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű