menu

Családireceptkönyv.hu

Krumpli püré


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli

5 dkg vaj
2-3 dl tej
bors
szerecsendió

Elkészítés:


A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk.
Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi.
Ízlés szerint sózzuk.
Ha puha a krumpli, leszűrjük.
Hozzáadjuk a vajat és krumplitörővel összetörjük.
Hozzákeverünk annyi forró tejet, amennyit felvesz.
Ha szükséges, sózzuk még. Egy csipetnyi borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Majorannát lehet a tetejére szórni.
Ha Laktózmentesen szeretnék használjunk hozzá LM vajat és LM tejet.

Krumpli püré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Sárga túró
Sárga túró

A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a citrom héjával elkeverjük, feltesszük főni. Eközben a tojásokat felütjük egy tálba és kicsit összekeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Sushi rizs
Sushi rizs

Japán rövid szemű rizs az egyik legjobb, de bármilyen más rövid szemű rizs is alkalmas rá. Mossuk át a rizst néhányszor hideg vízben, (8-10-szer) hogy teljesen megtisztuljon, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes sült rizs
Tejszínes sült rizs

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Francia krumpli
Francia krumpli

A nyers krumplit meghámozzuk, és vékony (3-5 mm) karikákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, a sóval, borssal, szerecsendióval, s mindezt jól összeforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk