1 kg krumpli
só
5 dkg vaj
2-3 dl tej
bors
szerecsendió
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk.
Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi.
Ízlés szerint sózzuk.
Ha puha a krumpli, leszűrjük.
Hozzáadjuk a vajat és krumplitörővel összetörjük.
Hozzákeverünk annyi forró tejet, amennyit felvesz.
Ha szükséges, sózzuk még. Egy csipetnyi borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Majorannát lehet a tetejére szórni.
Ha Laktózmentesen szeretnék használjunk hozzá LM vajat és LM tejet.
Lemossuk a rizst, és egy mikrós tálba rakjuk. 2 bögre vizet öntünk hozzá, és ételízesítővel megszórjuk. A mikrónkat beállitjuk a legnagyobb teljesítményre, és a tálat lefedve,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, nyers karfiol rózsákat rakd bele egy aprítógépbe és apró, rizsszerű darabkákra aprítsd össze. Majd az egészet 2 ek. kókuszolajon párold meg, kicsit le is fedheted míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk az a darált húst, majd az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit megfozzuk héjában Hulni tesszuk A hagymat apro kockakra vagjuk,es keves olajon,vagy zsiron, aranysargara piritjuk Ekkor,egy kis vizzel (kb. 1/2 dl ) felontjuk,es hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű