1 kg krumpli
só
5 dkg vaj
2-3 dl tej
bors
szerecsendió
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk.
Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi.
Ízlés szerint sózzuk.
Ha puha a krumpli, leszűrjük.
Hozzáadjuk a vajat és krumplitörővel összetörjük.
Hozzákeverünk annyi forró tejet, amennyit felvesz.
Ha szükséges, sózzuk még. Egy csipetnyi borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Majorannát lehet a tetejére szórni.
Ha Laktózmentesen szeretnék használjunk hozzá LM vajat és LM tejet.
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a citrom héjával elkeverjük, feltesszük főni. Eközben a tojásokat felütjük egy tálba és kicsit összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJapán rövid szemű rizs az egyik legjobb, de bármilyen más rövid szemű rizs is alkalmas rá. Mossuk át a rizst néhányszor hideg vízben, (8-10-szer) hogy teljesen megtisztuljon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA nyers krumplit meghámozzuk, és vékony (3-5 mm) karikákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, a sóval, borssal, szerecsendióval, s mindezt jól összeforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű