1 kg krumpli
só
5 dkg vaj
2-3 dl tej
bors
szerecsendió
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk.
Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi.
Ízlés szerint sózzuk.
Ha puha a krumpli, leszűrjük.
Hozzáadjuk a vajat és krumplitörővel összetörjük.
Hozzákeverünk annyi forró tejet, amennyit felvesz.
Ha szükséges, sózzuk még. Egy csipetnyi borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Majorannát lehet a tetejére szórni.
Ha Laktózmentesen szeretnék használjunk hozzá LM vajat és LM tejet.
1. A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. 2. A joghurthoz keverjük a curry-t, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, a citrom levét, a fűszerpaprikát és az olajat. 3. Egy kere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. héjastól megfőzzük a krumplit 2. összekeverjük a tartárt 3. megpucoljuk a kihűlt krumplit és kis szeletekre vágjuk 4. összekeverjük a krumplit a vékony szeletekre vágott hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz. 2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük. 3. A vajat, a tojássárgáját h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy rozsdamentes lábosban (6 l) a zsírt megforrósítjuk, benne karamellizáljuk a cukrot. Ha már eléggé barna, beletesszük a csíkokra vágott hagymát, káposztát, kavargatjuk, mire fe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű