2 ek olaj
2 dl rizs
4 dl víz
1 kk só
1 konzerv kukorica
A rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricát ( a levét megiszom). Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom.
só helyett egy húsleveskockát teszek a rizsbe.
A hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! A hozzávalókból, a golyók méretétől függően 10 – 15 db-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázzuk, megfőzzük, leszűrjük majd összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, petrezselymet, tojást. A lisztet addig adagoljuk amíg jól formálható állagú nem lesz, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban olvaszd meg a vaj felét és az olajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, illetve apróra vágott petrezselymet. Párold a hagymát üvegesre kb. 3-4 perc alatt. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű