Családireceptkönyv.hu

Kukoricás rizs


Írta:

Elk. idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek olaj
2 dl rizs
4 dl víz
1 kk só
1 konzerv kukorica

Elkészítés:


A rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricát ( a levét megiszom). Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


só helyett egy húsleveskockát teszek a rizsbe.

Kukoricás rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós sült krumpli
Ropogós sült krumpli

A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, majd hasábokra. A rozmaringot aprítsuk össze, a fokhagymát reszeljük le. Egy nagy lábasban melegítsünk 2 liter vizet, mikor forr, adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposztás tócsni
Savanyú káposztás tócsni

A káposztát kicsit átmostam, majd összevágtam. Hozzáadtam a tojásokat, fűszereztem, a végén raktam bele az útifűmaghéjat. Pár percig hagytam pihenni. Közben a szalonnát vékony csí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos burgonyakrokett
Sajtos burgonyakrokett

A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Párolt Vörös káposzta
Párolt Vörös káposzta

4 fej lila hagymát olajon megpárolok, adok hozzá sót, borsot, kömény magot, majd 4-6 evk cukrot, kicsit karamellizálom, majd felöntöm annyi vízzel hogy a káposztán túl érjen 2-3 uj...

Elkészítési idő: kb 1-2 óra :)
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk