10 dkg liszt
másfél teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
2,5 dl tej
1 db tojás
1 evőkanál frissen lereszelt torma
3 ág bazsalikomlevél
3-4 evőkanál olívaolaj
Öntsük a lisztet egy keverőtálba, szórjuk rá a sütőport és a sót. Üssük hozzá a tojást, tegyük bele a lereszelt tormát és a vékony csíkokra felmetélt bazsalikomlevelet. Adjuk hozzá a tejet, majd habverővel keverjük sima tésztává.
Csorgassunk egy evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, forrósítsuk fel, majd evőkanállal tegyünk egymástól kis távolságokban két kanálnyi kerek halmokat. Kis lángon süssük két percig, majd lapátkanállal fordítsuk meg, és a másik felét is süssük két percig.
Lávaköves grillsütő öntöttvas platniján is elkészíthetjük.
Fogyaszthatjuk önállóan reggelihez, de tejföllel megkenve, majd füstölt lazaccal vagy kaviárral megpakolva készülhet belőle nagyszerű vendégváró étel is.
Pillanatok alatt elkészíthető sós palacsinta, amivel felvillanyozhatod a reggelid. Krémsajt, túrós, zöldséges kence, amit rákenhetsz. Igazi különlegesség a reggeliző asztalon.
A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. Ezt a technikát Sengirinek, gyufaszálra vágásnak nevezik – kissé időigényes, de megéri a fáradságot. A répát először d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát nem hámozzuk meg, csupán jó alaposan megmossuk. A csúnyább részeket a héjából lekapargáljuk, majd újra átmossuk. Ezután cikkekre vágjuk, majd kivajazott tepsibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű?A káposzta torzsát kivágjuk és a maradék káposztát felcsíkozzuk. ?Ráhintjük a sót, átforgatjuk ès állni hagyjuk 30 percet. ?Ezután egy edénybe beletesszük az olajat, rátesszük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű