Családireceptkönyv.hu

Sajtos burgonyarózsák a sütőből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg vaj
2 tojás
só, bors

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a parmezánt és egy tojást. A másik tojást kettéválasztjuk, a sárgáját belekeverjük. Fűszerezzük és jól összedolgozzuk. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmazokat nyomunk. A tojásfehérjét felverjük és átkenjük vele a halmazok tetejét, így még ropogósabbra sül és fényes is lesz. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk melegen és hidegen is, húsok és majonézes saláták mellé is tökéletes választás.

Sajtos burgonyarózsák a sütőből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymás-tejfölös sült cukkini paradicsommal
Fokhagymás-tejfölös sült cukkini paradicsommal

A cukkini és a többi hozzávaló mennyiségét attól függően növeljük, illetve csökkentjük, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni. A cukkinit megmossuk és vastagabb karikákra (kb.1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségpüré-pasztinákkal
Zöldségpüré-pasztinákkal

Ha húslevest vagy zöldségleves főzünk a fenti hozzávalókat megpucolva, mosva, darabolva főzzük bele, úgy hogy ne főjenek szét. Az elkészült levesből vegyük ki a főtt zöldségeket:...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bulgursaláta pirított gombával
Bulgursaláta pirított gombával

A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Májas lapcsánka
Májas lapcsánka

1. Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást. 2. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. 3. Sűrű palac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk