Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sárgarépa-spagetti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sárgarépa
3 nagy fej vöröshagyma
Legalább 1 egész fej fokhagyma
Só, bors, GYÖMBÉR
Kókusz-, sertés-, kacsa-, libazsír + jászvaj (ghee)

Elkészítés:


A répát, a hagymákat megtisztítomA répákat vékony lapokra vágom (3 cm-es megpucolt darabokat teszek bele a szeletelő gépbe!)A vöröshagymákat karikára, a fokhagymát gerezdekre vágomNagy lábasba 1 nagy evőkanál zsírt (kókusz- vagy egyéb zsír) teszek, teszek bele még 1 evőkanál jászvajat (gheet) – a zsiradékot felforrósítomA lábasba bele teszem a répalapokat, a hagymakarikákat és a fokhagyma gerezdeket, sózom, borsozom és gyömbért teszek ráIdőnként megkeveremA répa levet fog ereszteni, ezért a készítés vége felé folyamatosan keverem a művet, hogy le ne égjen

A GYÖMBÉRTŐL AZ ÉTELNEK FRENETIKUS ÍZE LESZ!!!

A ZSIRADÉKOT NE SAJNÁLD, MERT

AZ MARKÁNSABBAN KIHOZZA AZ ÍZEKET!

Trükkök, tippek, praktikák:


BB Paleovital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölben sült sajtos burgonya
Tejfölben sült sajtos burgonya

A megmosott ledörzsölt újburgonyát beleterítem egy tepsibe, jól megsózom, majd rászórom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. A tejfölbe belekeverem a sót, az őrölt fehér bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Párolt lila káposzta
Párolt lila káposzta

1. A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk. 2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk. 3. Hozzátesszük az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Párolt káposzta
Párolt káposzta

Félbe, majd vékony szeletekre vágjuk a hagymát. Megpároljuk kevés olajon. Vékonyra gyaluljuk a káposztát, majd hozzáadjuk a hagymához. Miután kicsit összeesett, megszórjuk cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bögre gombóc
Bögre gombóc

mindent összekeverek egy tálba,és a végén belekeverem a tojáshabot. kikent és lisztezett bögrékbe teszem,és forrásban lévő vízbe állítva 30 percig főzöm fedő alatt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk