6-8 szem közepes nagyságú burgonya
A töltelékhez:
Reszelt sajt,kis doboz tejföl,3 tojás sárgája,sonka,gomba,Kalifornia paprika,új hagyma és friss zőldfűszerek amit ennél az ételnél 2 fűszert házasítottam,a tárkonyt és a mentát!Szeretik egymást nagyon!
smile hangulatjel A burgonyát héjában 3/4-re megfőzzük majd hosszában félbe vágjuk és karalábévájóval vagy kanál segítségével kívájjuk a közepét!Ezt se dobjuk ki mert a töltött krumpli köré szórjuk a tepsibe,pár paradicsom és paprika kíséretében!Erre helyezzük az elkészített fél burgonyákat!
A töltelékhez vágjuk fel a zöldségeket pici kockára és olíva olajon pirítsuk le!Adjuk hozzá az apróra vágott sonkát,a zőldfűszerek (tárkony,Menta)a tejfölt,a tojás sárgáját,a reszelt sajtot,ízesítjük sóval,borssal.Ezt dolgozzuk össze majd töltsük meg a burgonyákat!A tetejét szórjuk meg még sajttal és egy kevés olíva olajjal!Tegyünk kevés folyadékot a tepsibe,én 1-2 dl. fehérbort szoktam és mehet a sütőbe 180 fokon úgy 30-40 percre még pirosra nem sűl!Tálalásnál mentás joghurttal locsolom még!Jó étvágyat hozzá és további kellemes vasárnapot!Még a receptet írtam sikerült fognom egy szép pontyot is nagy pecázásban! smile hangulatjel
1. Melegítsd elő egy sütőt 200 fokra. Közben hámozd meg az édesburgonyát és vágd nagyjából egyforma falatnyi szeletekre. Olivaolajjal kenj meg egy tepsit és helyezd bele a szeletek...
Elkészítési idő:1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket 3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg...
Elkészítési idő:Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon man...
Elkészítési idő: