1 csésze "japán" rizs
+20%-kal több tiszta víz
Mossuk meg a rizst háromszor-négyszer, amíg a víz átlátszó lesz. Áztassuk vízben 30 percig, majd szűrjük le. Főzzük nagy lángon, amíg a víz forrni kezd, forraljuk egy percig. Fedjük le nehéz fedővel, vegyük alacsonyra a lángot, főzzük addig, míg az összes víz elfő róla (nagyjából 13 perc, nem szabad nyitogatni). Vegyük fel újra a lángot és számoljunk tízig. Zárjuk el a lángot és hagyjuk állni 12-13 percig (a fedőt semmiképp se emeljük fel eközben). Vegyük le a fedőt és kavarjuk át gyorsan egy vizes fakanállal.
A krumplit alaposan megmossuk, esetleg lekeféljük, majd hosszában félbevágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a krumplikat, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk egy...
Elkészítési idő:Első lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pecA sárgarépát megtisztítás után hasábokra, vagy vastagabb karikára vágom, és serpenyőben vajon 5 percig pirítom. Ezután beleöntöm a bort és a narancslevet. Felforralom, majd hozz...
Elkészítési idő: 35Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején vastag halványbarna hab képződjön). A lisztet egy tálba s...
Elkészítési idő: