1 csésze "japán" rizs
+20%-kal több tiszta víz
Mossuk meg a rizst háromszor-négyszer, amíg a víz átlátszó lesz. Áztassuk vízben 30 percig, majd szűrjük le. Főzzük nagy lángon, amíg a víz forrni kezd, forraljuk egy percig. Fedjük le nehéz fedővel, vegyük alacsonyra a lángot, főzzük addig, míg az összes víz elfő róla (nagyjából 13 perc, nem szabad nyitogatni). Vegyük fel újra a lángot és számoljunk tízig. Zárjuk el a lángot és hagyjuk állni 12-13 percig (a fedőt semmiképp se emeljük fel eközben). Vegyük le a fedőt és kavarjuk át gyorsan egy vizes fakanállal.
Elkészítés: Felteszünk egy nagy fazéknyi vizet forrni. A tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, az olajat, a sót, és kis adagokban a lisztet és a tejet. A tészta ne legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A káposztát legyaluljuk és besózzuk, hogy *megizzadjon* (min.15 perc). A hagymát felkockázzuk. A vizet és az ecetet összekeverjük. Elkészítés: Olajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű