Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

tűzdelt krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fejenként 2 db krumpli /közepes/
10 dkg húsos szalonna /bacon, kolozsvári/
5-10 dkg sajt
1 kis fej hagyma /lehetőség szerint lila/

néhány csepp olaj



Elkészítés:


A krumplikat /nem kell meghámozni/ kefével alaposan megsúroljuk, majd bevagdaljuk a tetejétől az alja felé, ügyelve arra, hogy az alsó résznél a héját nem vágjuk át, mert akkor szétesik.
A szalonnát, a hagymát, és a sajtot /itt a sajt elhagyható/ vékony szeletekre vágjuk és betöltjük a krumpli réseibe, melyet előzőleg kicsit besóztunk. Egy sütőedénybe tesszük a krumplikat és a tejére csepegtetünk az olajból, öntünk alá egy kis vizet, majd alufóliával befedve a sütőben kb 30 percig sütjük.
Ezt követően a sütőből kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.

tűzdelt krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarhonya
Tarhonya

Egy serpenyőben a apró kockára vágott szalonnát üvegesre hevítjük, majd rátesszük a száraz tarhonyát. Addig pirítjuk, amíg tetszőleges színt nem kap. Én szeretem ha kissé barnás s...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos rizzsel töltött paprika
Sajtos rizzsel töltött paprika

1. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, és belül sóval, borssal fűszerezzük. 2. A forró olajon fehéredésig sütjük a rizst, majd felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű forró vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli

1. A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). 2. A krumplit me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
A tarhonya elkészítése
A tarhonya elkészítése

Az olajat felforrósítjuk, majd a 2 csésze tarhonyát rászórjuk és néha megkavarva kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan közepesnek mondanám...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk