menu

Családireceptkönyv.hu

tűzdelt krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fejenként 2 db krumpli /közepes/
10 dkg húsos szalonna /bacon, kolozsvári/
5-10 dkg sajt
1 kis fej hagyma /lehetőség szerint lila/

néhány csepp olaj



Elkészítés:


A krumplikat /nem kell meghámozni/ kefével alaposan megsúroljuk, majd bevagdaljuk a tetejétől az alja felé, ügyelve arra, hogy az alsó résznél a héját nem vágjuk át, mert akkor szétesik.
A szalonnát, a hagymát, és a sajtot /itt a sajt elhagyható/ vékony szeletekre vágjuk és betöltjük a krumpli réseibe, melyet előzőleg kicsit besóztunk. Egy sütőedénybe tesszük a krumplikat és a tejére csepegtetünk az olajból, öntünk alá egy kis vizet, majd alufóliával befedve a sütőben kb 30 percig sütjük.
Ezt követően a sütőből kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.

tűzdelt krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
	CSEH KNÉDLI
CSEH KNÉDLI

A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk, beledolgozzuk az apró kockára vágott zsemlyét, és letakarva duplájára kelesztjük. Kiborítjuk 2-3 felé osztjuk, megformázzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirított petrezselymes burgonya
Pirított petrezselymes burgonya

A burgonyát megfőzzük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, ráteszem a főtt burgonyát. Lepirítom, sózom, majd megszórom petrezselyem zöldjével. Ha tavasszal készítem, a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nokedli
Nokedli

Egy lábasban tegyünk fel vizet forrni. Ha felforrt, adjunk hozzá egy nagy csipet sót. Amíg a víz melegszik, tegyük tálba a zabpehelylisztet, a túrót, a búzasikért, a sót és üssük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sliszki (Szira nagymama)
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Sliszki (Szira nagymama)

A káposztát megreszeljük, besózzuk és 1-2 órán keresztül állni hagyjuk (de akar tovább is), hogy minél több levet facsarjunk ki belőle. Kicsavarjuk, és annyi lisztet gyúrunk hozzá,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk