A tésztához
1000 g burgonya
150 ml házi tej / teljes tej
300 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (felvert)
10 g só
A forgatáshoz
zsemlemorzsa
A kisütéshez
étolaj
1
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
2
Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.
3
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.
diónyi gombócokban szoktam kisütni a krokettet, de ízlés szerint formázható. A formázás után tálcára téve fagyasztható, majd fagyás után zacskózható, hogy alkalomadtán csak sütni kelljen.
A krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és feltesszük főni. Ha kész, szűrjük le, adjunk hozzá a vajat, törjük össze. Hozzáadjuk a tejszínt vagy tejet, (amennyit felvesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázva,sós vízben főzzük készre.Levét leszűrjük,és rászórjuk a petrezselymet.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és karikára vágjuk. A sütőtálat kivajazzuk és a burgonya szeleteket rétegezzük úgy, hogy részben fedjék egymást. Minden réteget sózunk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes