A tésztához
1000 g burgonya
150 ml házi tej / teljes tej
300 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (felvert)
10 g só
A forgatáshoz
zsemlemorzsa
A kisütéshez
étolaj
1
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
2
Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.
3
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.
diónyi gombócokban szoktam kisütni a krokettet, de ízlés szerint formázható. A formázás után tálcára téve fagyasztható, majd fagyás után zacskózható, hogy alkalomadtán csak sütni kelljen.
A zöldségeket megmostam,végeiket levágtam és feldaraboltam. Egy serpenyőben kókuszolajon elkezdtem megpárolni, fűszereztem, lefedtem és hagytam puhulni.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a rizst tegyük fel főni. Kis lábasban vagy gyorsforraló edényben kevés olajon hevítsük meg a rizs szemeket, amíg "kifehérednek", majd adjuk hozzá azonnal a másfélszeres men...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm. Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű