A tésztához
1000 g burgonya
150 ml házi tej / teljes tej
300 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (felvert)
10 g só
A forgatáshoz
zsemlemorzsa
A kisütéshez
étolaj
1
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
2
Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.
3
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.
diónyi gombócokban szoktam kisütni a krokettet, de ízlés szerint formázható. A formázás után tálcára téve fagyasztható, majd fagyás után zacskózható, hogy alkalomadtán csak sütni kelljen.
A lisztet, a tört krumplit, a 2 tojást, a sót, a tejet és az élesztőt jól elkeverjük, lefedjük és 30-45 percre állni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a gombadarabokat és a borssal íze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső levelét dobd ki. A többit mosd meg és vágd vékony csíkokra. Sózd meg és forgasd össze. Tedd a hűtőbe 1-2 órára (kibír -2 napot is). Amikor el akarod készíteni, cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverek egy tálba,és a végén belekeverem a tojáshabot, kikent és lisztezett bögrékbe teszem,és forrásban lévő vízbe állítva 30 percig főzöm fedő alatt. 4 nagyobb bögr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA módszer lényege: a meghámozott hasábra vágott krumplit úgy ahogy van egy hideg vaslábosba tesszük, annyi olajat öntünk rá, ami ellepi, aztán alágyújtunk és közepesnél picit nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű