1 kg burgonya
2 tojás
friss petrezselyemzöld
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a zsemlemorzsát és a tojást is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd a sajtot is beledolgozzuk. Ha a massza túl lágynak tűnik, adunk hozzá még zsemlemorzsát. Kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Elkészítése: A burgonyákat megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kurkumával és a szerecsen dióval, hozzáadom az olajat a tojást, a re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltött krumpli akkor igazán jó, ha jó alaposan meg van pakolva. Két módon is elkészítheted ezt a változatot, az egyik az, ha a félig megfőtt krumplit megtöltöd a kedvenc beleval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt szedjük rózsáira, és főzzük meg. Ha megfőtt, villával nyomkodva aprítsuk apróra még melegen. 2. A hagymát pirítsuk meg az olajon, adjuk hozzá a karfiolt, majd sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű