Brokkoli, krumpli, só, bors, cukorborsó, olívaolaj
Krumplit kockára vágni a brokkoli torzsájával és a virágjával együtt
Vízben megfőzni, hozzá a cukorborsó
Leszűrni, majd só, bors és olívával megöntjük
Összetörjük krumplinyomóval, de úgy hogy még darabos legyen
A szárított gombát beleszórom egy tálba, és annyi lobogó forró vizet öntök rá, hogy jó 5 centivel ellepje. 30 perc múlva, amikor már eléggé megszívta magát, leszűröm, és vékony csí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a zsír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízbe teszem, ledörzsölöm, vagy lekapargatom a héját, megmosom. Egy kevés vajon, olajon felteszem , kicsi lánggal párolom, fedő alatt a saját levében, amíg megpuhul....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedtem, a nagyobbakat félbevágtam. Egy tálban összekevertem az olajat a sóval és a borssal, és beleforgattam a karfiolokat úgy, hogy mindenhol érje a fűszeres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű