400 g konzerv csiperke gomba
1 pohár rizs (ez a mérce)
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint fűszer paprika
ízlés szerint só
2 db babérlevél
1 db pörköltszaft kocka
2 pohár víz
A lángra feltesszük a lángfogó karikát, és az apróra vágott hagymát olajjal együtt egy lábosba tesszük és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a rizst, a gombát és együtt dinszteljük egy kicsit.
Felengedjük a vízzel és fűszerezzük.
Fedőt teszünk rá, de alatta hagyjuk a fakanalat, hogy a gőz távozni tudjon. Mikor majdnem kész kivesszük a fakanalat a fedő alól és készre pároljuk.
Friss salátával kínáljuk.
Előző nap megtisztítjuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük egy fazékba, ráöntjük a tejszínt és a tejet, beledobjuk a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, majd folyt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lábasban az olajat felforrósítjuk, cukrot teszünk bele és világos barnára pirítjuk. 2. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, megszórjuk köménymaggal, ecetet öntünk rá és bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját, a tejet és a sót összekeverem, majd hozzáadom a pirított zsemléket. ezt megkeverem, és további anyagokat a sütőport és a lisztet is hozzákeverem, majd ezek után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk álta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű