Családireceptkönyv.hu

Gombás rizs


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g konzerv csiperke gomba
1 pohár rizs (ez a mérce)
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint fűszer paprika
ízlés szerint só
2 db babérlevél
1 db pörköltszaft kocka
2 pohár víz

Elkészítés:


A lángra feltesszük a lángfogó karikát, és az apróra vágott hagymát olajjal együtt egy lábosba tesszük és üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a rizst, a gombát és együtt dinszteljük egy kicsit.

Felengedjük a vízzel és fűszerezzük.

Fedőt teszünk rá, de alatta hagyjuk a fakanalat, hogy a gőz távozni tudjon. Mikor majdnem kész kivesszük a fakanalat a fedő alól és készre pároljuk.

Friss salátával kínáljuk.

Gombás rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós steakburgonya batátából
Ropogós steakburgonya batátából

Az édesburgonya héját alaposan sikáld le vagy hámozd meg, és vágd nagyobb hasábokra, és lobogó vízben főzd félpuhára. (Mennyiségtől, hőfoktól függően kb. 5-8 perc.) A leszűrt édesb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Tepsis burgonya
Tepsis burgonya

A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar okhagymás sajtos kenyérfasírt
okhagymás sajtos kenyérfasírt

Elkészítése: A kenyeret pici darabokra tördeljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet és ráöntjük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha túl híg a ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk