400 g konzerv csiperke gomba
1 pohár rizs (ez a mérce)
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint fűszer paprika
ízlés szerint só
2 db babérlevél
1 db pörköltszaft kocka
2 pohár víz
A lángra feltesszük a lángfogó karikát, és az apróra vágott hagymát olajjal együtt egy lábosba tesszük és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a rizst, a gombát és együtt dinszteljük egy kicsit.
Felengedjük a vízzel és fűszerezzük.
Fedőt teszünk rá, de alatta hagyjuk a fakanalat, hogy a gőz távozni tudjon. Mikor majdnem kész kivesszük a fakanalat a fedő alól és készre pároljuk.
Friss salátával kínáljuk.
sajtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojást. Előbb villával, majd kézzel összedolgozzuk, gyorsan összeáll. A tésztából kis golyókat formázunk, amit tenyérrel k...
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.A karfiolt robotgépben aprítsd fel. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel. 4. Formázz kb. 2 cm ma...
Elkészítési idő:Sütőpapírral bélelt tepsibe kockára vágott krumplit ízesíteni sóval, piros paprikával, fokhagymával. Olajjal meglocsolni és jól összekeverni. Ropogósra sütni!
Elkészítési idő:A rizst megfőzzük. A zöldborsót pár perce bő, forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a főtt rizst és nagy lángon, kever...
Elkészítési idő: