Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombás rizs


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g konzerv csiperke gomba
1 pohár rizs (ez a mérce)
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint fűszer paprika
ízlés szerint só
2 db babérlevél
1 db pörköltszaft kocka
2 pohár víz

Elkészítés:


A lángra feltesszük a lángfogó karikát, és az apróra vágott hagymát olajjal együtt egy lábosba tesszük és üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a rizst, a gombát és együtt dinszteljük egy kicsit.

Felengedjük a vízzel és fűszerezzük.

Fedőt teszünk rá, de alatta hagyjuk a fakanalat, hogy a gőz távozni tudjon. Mikor majdnem kész kivesszük a fakanalat a fedő alól és készre pároljuk.

Friss salátával kínáljuk.

Gombás rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: A
Házi Spanyol Rizst/Mexikói Rizs
Házi Spanyol Rizst/Mexikói Rizs

Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Hozzáadjuk a rizst és aranybarnára sütjük. Adjon hozzá 1 csirke ízű húsleveskockát 4 csésze vízhez, és tegye mikrohullámú...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Détás Serpenyős cukkini
Détás Serpenyős cukkini

Az újhagymát karikára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olívaolajon előpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit és a cikkekre vágott paradicsomot, fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT KÁPOSZTA
SÜLT KÁPOSZTA

A friss fejes káposztát kb. 1 cm vastagra vágtam ( vajazott tepsibe raktam és a káposzta tetejére is vajdarabkákat tettem) Tettem rá a káposztára apróra vágott fokhagymát, sót, kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyasz
Fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyasz

A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük. Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk