1 kg krumpli
2 fej vöröshagyma
25 dkg bacon vagy húsos szalonna
só, bors
fokhagyma
petrezselyemzöld
A krumplit kockára vágjuk, megfőzzük. A hagymát és szalonnát kis kockára vágjuk, lepirítjuk. Összekeverjük a krumplival sózzuk borsozzuk zúzott fokhagymával ízesítjük. Majd kiolajozott tepsiben 230-240 fokon pirítjuk kb fél órát. Ha szépen megpirult, akkor megszórjuk petrezselyemzölddel és már tálalható is
• Egy kávés-pohár rizst 2 – 3 evőkanál olajban fehérre pirítok. • 1 kávéskanál Piros Aranyat keverek hozzá, • 3 kávés-pohár vizet teszek hozzá és egy húsleves kockát. • Főze...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sikérrel együtt egy nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojást, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLehetőleg egyforma méretű krumplikat válogassunk, majd alaposan mossuk meg, és sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le. (mivel új krumpli, így a haját nem kell lehámozni!!!!)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és felkarikázzuk a burgonyát, 1 cm vastagra A mézet, az olajat, és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a burgonya karikákat.. Előmelegített sütőben,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz