negyed kg főtt, tört burgonya,
1 tojás,
liszt , amennyit felvesz
só
bors
tejföl , a tálaláshoz
A főtt, tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk.
Nem baj, ha kicsit ragad.
Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk.
Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.
Krumplinyomóban törd át a főtt krumplit. Dolgozd össze a hozzávalókat. Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj. A vizes kézzel megformázott golyókat sor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a répát, és reszeljük le. A hagymát vágjuk vékony karikákra. Kevés vízben kezdjük el párolni a hagymát, majd amior kezd áttetszővé válni, adjuk hozzá a sárgarépát, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű