negyed kg főtt, tört burgonya,
1 tojás,
liszt , amennyit felvesz
só
bors
tejföl , a tálaláshoz
A főtt, tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk.
Nem baj, ha kicsit ragad.
Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk.
Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.
A krumplit pucold meg, majd mosd meg jó alaposan. Érdemes legalább négy-öt percig víz alatt tartani, hogy minél több keményítő kiázzon. Itasd le róla a nedvességet, különben forró...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesburgonyát vágom+félpuhára főzőm+vajjal kenem+só,bors+sonkába+baconbe csomagolom+ tepsibe :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKáposztát legyalulni, sózni. Olajat melegíteni, bele a hagyma és a cukor fele. Karamellizálni. Rátenni a káposztát, ecetet, cukrot. Fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük. Közben vék...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes