Családireceptkönyv.hu

burgonya fasirt


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
2 tojás
2 dkg vaj
3 evőkanál liszt
só, bors

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat, a lisztet és fűszerezzük. A burgonyás masszából fasírtokat formálunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd bő forró olajban kisütjük

burgonya fasirt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lapcsánka
Lapcsánka

Az édesburgonyát lereszeljük – autentikusan kézi reszelővel egészen apróra; én lustaságból robotgéppel dolgoztam fel a burgonyát, így csíkokra vágtam. A batátát megsózzuk és állni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Hagymás krumplisaláta
Hagymás krumplisaláta

A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni. A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai, serpenyős, tojásos rizs
Kínai, serpenyős, tojásos rizs

A maradék, hideg főtt rizst egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Amiko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk