50 dkg burgonya
2 tojás
2 dkg vaj
3 evőkanál liszt
só, bors
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat, a lisztet és fűszerezzük. A burgonyás masszából fasírtokat formálunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd bő forró olajban kisütjük
Elkészítése: A palentát sós vízben ( a tasak utasítása szerint) 1 ek. margarinnal megfőzzük, és bele keverjük a parmezán sajtot. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, kockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, össze töröm, kissé hagyom állni. Hozzákeverem a vajat, 2 tojássárgáját, ízesítem sóval, szerecsendióval. Lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyük a lencsét 2 csésze vízzel egy edénye, majd forraljuk fel. Főzzük 10-12 percig, amíg a lencse félkész lesz. Vegyük le a tűzről és szűrjük le, a vizét ne öntsük ki. 2. Mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát és a köményt megtisztítjuk, összekockázzuk, a hagymákat felaprítjuk. Belepakolásszuk egy zsírral kikent tepsibe, meghintjük a fűszerekkel és nagyon kevés vizet ön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű