50 dkg burgonya
2 tojás
2 dkg vaj
3 evőkanál liszt
só, bors
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat, a lisztet és fűszerezzük. A burgonyás masszából fasírtokat formálunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd bő forró olajban kisütjük
A gumót meghámozzuk, hasábokra vágjuk és zsírban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró krumplit beletettem egy tálba, annyi vizet öntöttem rá amennyi ellepi, majd dobtam rá 2 teáskanál sót. Így könnyebben lejön a héja. Ezután következett a türelemjáték. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeleteket egy sodrófával kinyújtjuk. Tegyünk rá egy szelet sajtot, majd tekerjük fel. Tekerjünk rá egy szelet bacont. Vajazzunk ki egy serpenyőt és közepes lángon kezdjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű