maradék krumplipüré
annyi tojás, ahány főre készül
ételízesítő, bors
kevés olaj
A krumpli mennyiségétől függő edényt /tepsit, jénai fedelét stb./ egy kevés olajjal kikenek. Belesimítom a maradék krumplipürét, majd mélyedést csinálok a tojásoknak. Egy kevés ételízesítővel, esetleg csak sóval és őrölt borssal megszórom a tetejét, majd a mélyedésekbe ütök egy-egy tojást. A tojást is kicsit megfűszerezem. Ezt követően sütőben, közepes tűznél megsütöm.
Önálló köretként, esetleg más körettel vegyesen /pl. rizzsel, vagy zöldséggel/ húsok mellé tálalom.
Természetesen ha nincs maradék krumplipürénk, akkor frissen készültből is érdemes kipróbálni!
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és lobogó, sós vízben 25 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és krumplinyomóval áttörjük. A forró tejszínt és a puha vajat hozzákeverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát meghámozom, felvágom mint a kompóthoz szokás, utána a gerezdeket még 3 felé vágom. Vajat, vagy margarint megolvasztok, majd bele szórom az almát. Kb 1/2 kávéskanálnyi őr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A spenótot megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük ( meg is nyomkodjuk, hogy a vizet eltávolítsuk), amikor kihűlt, apróra feldaraboljuk. Hozzá adjuk az olajat, a reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFrancia krumplipürét készítettem héjában főtt, áttört sárgaburgonyából, és forralt vaj, tejszín keverékéből. Ízletesre sóztam, kicsit megborsoztam frissen őrölt borssal. A forralt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű