500 g burgonya
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
A sütőt előmelegítjük 200 º-ra, légkeverésen.
A burgonyát alaposan megmossuk, szárazra töröljük (ne hámozzuk meg). Mindegyiket hosszanti irányban négy részre, cikkelyekre vágjuk. Megforgatjuk a burgonyahasábokat olívaolajban és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire tesszük.
Körülbelül 45 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sózzuk és azonnal fogyasztjuk.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A hagymák tetejét és alját vágjuk le, de ne pucoljuk meg őket, hagyjuk rajtuk a héjukat. Tegyük őket sorban egy jénaiba vagy sütőtálba. Loc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk egy lábasban vizet forrni. Az összetevőket egy edénybe mérjük. Nokedli recept Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galusk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát hámozzuk meg és reszeljük le. Így áztassuk be 5 percre vízbe (távozik belőle a keményítő), majd öntsük le róla a vizet és papírtörlővel itassuk fel a maradékot. Ezt köv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk. 2. Sült krumpli fűszerkeverékkel megszórjuk. 3. Bő olajban kisütjük. 4. A mártáshoz összekeverjük a hozzáva...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű