Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karfiolból készült mennyei galuska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK:

1-2 nagyobb csicsóka, pucolva kockára vágva
1 fej karfiol (kb 4 csésze karfiol rózsa)
2 ek Norbi liszt
1 egész tojás
1 tojás sárgája
½ csésze finomra reszelt parmezán sajt
1 tk tengeri só
1 ek olíva olaj

Elkészítés:


Főzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával.

2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni.

3. Konyhai robot gépben daráld finomra a parmezánt. (Készen is kapható).

4. Tedd krumplinyomóba a karfiolt, és gyengéden távolítsd el belőle a nedvességet. Vigyázz, a karfiolt ne nyomd át rajta!

5. A vízmentes karfiolt és a csicsókát helyezd egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a tojás sárgáját, a sót és a reszelt parmezánt, dolgozd jól össze. Öntsd hozzá a lisztet is, és folytasd a műveletet addig, míg összeáll a tészta.
Bélelj ki 3 sütőlapot sütőpapírral. Olajozd meg olíva olajjal egy ecset segítségével.

7. Szedd a karfiolos-keveréket egy műanyag zacskóba. Vágd le a zacskó egyik csücskét bő 1 cm szélességben.

8. Nyomd ki a galuska tésztát a kívánt méretben (kb.3 cm) a kiolajozott sütőpapírra. Alakíts rendezett sorokat a kis galuskákból.

9. Egy villa hátulját finoman belenyomva, berovátkolhatod a galuskákat. Ecsettel kend meg a tetejüket olívaolajjal.

10. Told a sütőbe 30 percre. Minden sütő más, így időnként nézz rájuk. Aranybarna az ideális szín, néhány sötétebb pöttyel. Ha az egész barna, az már égettet jelent. (Ha kész, a tészta másik felét is készítsd el).

Nagyon ízletes lesz, ha megforgatod egy kis serpenyőben olvasztott fűszeres vajban, és megszórod egy kis sóval, borssal.

vagy
Tálaláshoz fokhagymás, fűszeres vajban melegítsd meg.
elkészítheted, és lefagyaszthatsz jókora adagot belőle

Karfiolból készült mennyei galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Pikáns sült cékla
Pikáns sült cékla

Kevés olívaolajon helyezzük el a zöldségeket egy tepsiben: nagyobb szeletekre, darabokra vágott, megmosott céklát, megpucolt édesburgonyát, darabolt lila hagymát, paprikát, fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Burgonyakrokett sajtos töltelékkel
Burgonyakrokett sajtos töltelékkel

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és lereszeljük egy kisebb lyukú reszelőn. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot egész vékony csíkokra szeleteljük, a tojásokat villával felver...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
DÖDÖLLE
DÖDÖLLE

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és a kockára vagy félkarikára vágott vöröshagymát hozzáadjuk. Picit megsózzuk és aranybarnára sütjük. A tűzről félrehúzva rászórjuk a pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Fokhagymás röszti
Fokhagymás röszti

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk