menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiolból készült mennyei galuska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK:

1-2 nagyobb csicsóka, pucolva kockára vágva
1 fej karfiol (kb 4 csésze karfiol rózsa)
2 ek Norbi liszt
1 egész tojás
1 tojás sárgája
½ csésze finomra reszelt parmezán sajt
1 tk tengeri só
1 ek olíva olaj

Elkészítés:


Főzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával.

2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni.

3. Konyhai robot gépben daráld finomra a parmezánt. (Készen is kapható).

4. Tedd krumplinyomóba a karfiolt, és gyengéden távolítsd el belőle a nedvességet. Vigyázz, a karfiolt ne nyomd át rajta!

5. A vízmentes karfiolt és a csicsókát helyezd egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a tojás sárgáját, a sót és a reszelt parmezánt, dolgozd jól össze. Öntsd hozzá a lisztet is, és folytasd a műveletet addig, míg összeáll a tészta.
Bélelj ki 3 sütőlapot sütőpapírral. Olajozd meg olíva olajjal egy ecset segítségével.

7. Szedd a karfiolos-keveréket egy műanyag zacskóba. Vágd le a zacskó egyik csücskét bő 1 cm szélességben.

8. Nyomd ki a galuska tésztát a kívánt méretben (kb.3 cm) a kiolajozott sütőpapírra. Alakíts rendezett sorokat a kis galuskákból.

9. Egy villa hátulját finoman belenyomva, berovátkolhatod a galuskákat. Ecsettel kend meg a tetejüket olívaolajjal.

10. Told a sütőbe 30 percre. Minden sütő más, így időnként nézz rájuk. Aranybarna az ideális szín, néhány sötétebb pöttyel. Ha az egész barna, az már égettet jelent. (Ha kész, a tészta másik felét is készítsd el).

Nagyon ízletes lesz, ha megforgatod egy kis serpenyőben olvasztott fűszeres vajban, és megszórod egy kis sóval, borssal.

vagy
Tálaláshoz fokhagymás, fűszeres vajban melegítsd meg.
elkészítheted, és lefagyaszthatsz jókora adagot belőle

Karfiolból készült mennyei galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos burgonya
Sajtos burgonya

A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és vagdossuk be, de ne vágjuk teljesen át. Egy sütőformát kenjünk ki olajjal és tegyük bele a burgonyákatfűszerezzük és mindegyikre tegyünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
Keto nokedli
Keto nokedli

2 bögre reszelt mozzarellát, (száraz fajta ami rúdban van reszelhető!!)mikróban olvassz meg egyessével keverj bele 3 tojássárgáját,forró vízbe szaggasd bele 1-2 perc alatt feljon a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Petrezselymes lapcsánka
Petrezselymes lapcsánka

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, é...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Montenegrói tepsis krumpli
Montenegrói tepsis krumpli

Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledo...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk