Családireceptkönyv.hu

Habos burgonyapüré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli pucolva, kockázva
20-25 dkg vaj vagy krémmargarin
tej
só, szerecsendió

Elkészítés:


A kockázott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
Vigyázzunk, mert felhabzik ha nagyon erős lángon főzzük, néha kevergessük meg, de óvatosan.
Ha készen van, leszűrjük.
Krumplinyomóval összetörjük, majd belenyomkodjuk a vajat. A krumpli hőjétől a vaj el fog olvadni, nyugi. A sok vajtól lesz igazán habos, viszont érdemes egy kis tejet is löttyinteni hozzá, hogy lágyabb is legyen.
Kóstoljuk. Ha szükséges sózzuk és reszelhetünk bele szerecsendiót is.

Habos burgonyapüré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Lagzis töltelék
Lagzis töltelék

A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyem zöldjét apróra felvágjuk. A kenyeret felszeleteljük, vízben megáztatjuk, kicsavarjuk, és szétmorzsol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Hideg újkrumplisaláták
Hideg újkrumplisaláták

Sós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát. A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, A mézes öntet esetén egyszerűe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolroló
Karfiolroló

Késes daráloban aprítjuk és hozzáadunk meg 1 bögre darált mandulát olajos kézzel formázzuk. 200 fokon 30-35 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk