1 kg krumpli pucolva, kockázva
20-25 dkg vaj vagy krémmargarin
tej
só, szerecsendió
A kockázott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
Vigyázzunk, mert felhabzik ha nagyon erős lángon főzzük, néha kevergessük meg, de óvatosan.
Ha készen van, leszűrjük.
Krumplinyomóval összetörjük, majd belenyomkodjuk a vajat. A krumpli hőjétől a vaj el fog olvadni, nyugi. A sok vajtól lesz igazán habos, viszont érdemes egy kis tejet is löttyinteni hozzá, hogy lágyabb is legyen.
Kóstoljuk. Ha szükséges sózzuk és reszelhetünk bele szerecsendiót is.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyem zöldjét apróra felvágjuk. A kenyeret felszeleteljük, vízben megáztatjuk, kicsavarjuk, és szétmorzsol...
Elkészítési idő:Sós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát. A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, A mézes öntet esetén egyszerűe...
Elkészítési idő:Késes daráloban aprítjuk és hozzáadunk meg 1 bögre darált mandulát olajos kézzel formázzuk. 200 fokon 30-35 percig sütjük.
Elkészítési idő: