Hozzávalók:
500 g rétesliszt,
20 g élesztő,
1 db. tojás,
3 dl tej,
3 db. tojás,
1 db zsömle,
só, olaj a kenéshez.
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk,
amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet.
A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk.
Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.
A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk,
henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük.
A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük.
10 - 10 percig egy - egy oldalát.
Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk,
valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)
A rizst a forró olajon fehérre pirítjuk, majd ráöntjük a ~2 bögre forró vizet, sóval ízesítjük. Nagy lángon forrásig kevergetjük. Ha felforrt, kis lángra vesszük, fedő alatt még 7...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt pityókát lereszelem, majd egy fej hagymát dinsztelni kezdek de vigyázok rá hogy ne égjen meg. Hozzáadom a reszelt pityókát meg a pirospaprikát és kevergetem vagyis össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSussetek ceklat, egybol felmelegszik a test es a lelek egyarant!!! Igy keszitettem elo: koromkefevel lesikaltam 1 kg ceklat, a hejat rajta hagytam, es felbe-negyedekbe vagtam. Ossz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/03/30/tepsiben-sult-zoldsegek/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű