• 4 közepes édesburgonya (nálunk 550g)
• 1dl csésze extra szűz olívaolaj
• 1/4 csésze vörös borecet
• 1 közepes piros kaliforniai paprika felszeletelve
• 2 teáskanál őrölt kömény
• 1 evőkanál reszelt narancshéj
• 2 szál zöldhagyma apróra vágva
• 1 kis marék friss mentalevél apróra vágva
• 1 kiskanál himalája só
• 1 csipet frissen őrölt bors
• Kevés őrült darált chili
• ízlés szerint 1/4 csésze mazsola (opcionális)
1. Melegítsd elő egy sütőt 200 fokra. Közben hámozd meg az édesburgonyát és vágd nagyjából egyforma falatnyi szeletekre. Olivaolajjal kenj meg egy tepsit és helyezd bele a szeleteket.Szitálj rá még némi olajat és szórd meg sóval, borssal. Kb. 30 perc alatt süsd készre, de figyelj, mert sütés közben nem árt, ha megfordítod a szeleteket.
2. Amig a batáta sül készítsd el az öntetet! Tedd egy turmixgépbe a maradék olivaolajat, az ecetet, a kalifornai paprika felét, narancshájat, az őrölt köményt, sót és borsot. Trumixold el jó alaposan, hogy minél egyenletesebb legyen.
3. Az elkészült burgonyát forgasd össze a zöldhagymával, a maradék paprikával, a mentával, chillivel, mazsolával és az öntettel.
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyneművé dolgoztam, nokedli szaggatóval a forrásban lévő sós vízbe szaggattam, 2-3 percig főztem. Olyan, mint a megszokott nokedli. http://www.dietas-termekek-webshop...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi vízz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz