• 4 közepes édesburgonya (nálunk 550g)
• 1dl csésze extra szűz olívaolaj
• 1/4 csésze vörös borecet
• 1 közepes piros kaliforniai paprika felszeletelve
• 2 teáskanál őrölt kömény
• 1 evőkanál reszelt narancshéj
• 2 szál zöldhagyma apróra vágva
• 1 kis marék friss mentalevél apróra vágva
• 1 kiskanál himalája só
• 1 csipet frissen őrölt bors
• Kevés őrült darált chili
• ízlés szerint 1/4 csésze mazsola (opcionális)
1. Melegítsd elő egy sütőt 200 fokra. Közben hámozd meg az édesburgonyát és vágd nagyjából egyforma falatnyi szeletekre. Olivaolajjal kenj meg egy tepsit és helyezd bele a szeleteket.Szitálj rá még némi olajat és szórd meg sóval, borssal. Kb. 30 perc alatt süsd készre, de figyelj, mert sütés közben nem árt, ha megfordítod a szeleteket.
2. Amig a batáta sül készítsd el az öntetet! Tedd egy turmixgépbe a maradék olivaolajat, az ecetet, a kalifornai paprika felét, narancshájat, az őrölt köményt, sót és borsot. Trumixold el jó alaposan, hogy minél egyenletesebb legyen.
3. Az elkészült burgonyát forgasd össze a zöldhagymával, a maradék paprikával, a mentával, chillivel, mazsolával és az öntettel.
A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűStep 1 Combine cranberries and vinegar in a small bowl and set aside. Step 2 Combine shallot and a couple of pinches of salt in a large bowl. Pour vinegar from reserved cranberr...
Elkészítési idő: 150perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát alaposan megmossuk, egyenként alufóliára helyezzük, betekerjük. 2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A burgonyákat tepsire rakjuk, és 1/2 óráig sütjük. 3. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzőedénybe rakjuk a hámozott, hasábra vagy kockára vágott krumplit és felöntjük vízzel, hogy ellepje és készre főzzük. Úgy vehetjük észre, hogy megfőtt, ha a krumpli darab a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű