• 4 közepes édesburgonya (nálunk 550g)
• 1dl csésze extra szűz olívaolaj
• 1/4 csésze vörös borecet
• 1 közepes piros kaliforniai paprika felszeletelve
• 2 teáskanál őrölt kömény
• 1 evőkanál reszelt narancshéj
• 2 szál zöldhagyma apróra vágva
• 1 kis marék friss mentalevél apróra vágva
• 1 kiskanál himalája só
• 1 csipet frissen őrölt bors
• Kevés őrült darált chili
• ízlés szerint 1/4 csésze mazsola (opcionális)
1. Melegítsd elő egy sütőt 200 fokra. Közben hámozd meg az édesburgonyát és vágd nagyjából egyforma falatnyi szeletekre. Olivaolajjal kenj meg egy tepsit és helyezd bele a szeleteket.Szitálj rá még némi olajat és szórd meg sóval, borssal. Kb. 30 perc alatt süsd készre, de figyelj, mert sütés közben nem árt, ha megfordítod a szeleteket.
2. Amig a batáta sül készítsd el az öntetet! Tedd egy turmixgépbe a maradék olivaolajat, az ecetet, a kalifornai paprika felét, narancshájat, az őrölt köményt, sót és borsot. Trumixold el jó alaposan, hogy minél egyenletesebb legyen.
3. Az elkészült burgonyát forgasd össze a zöldhagymával, a maradék paprikával, a mentával, chillivel, mazsolával és az öntettel.
A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFélbe, majd vékony szeletekre vágjuk a hagymát. Megpároljuk kevés olajon. Vékonyra gyaluljuk a káposztát, majd hozzáadjuk a hagymához. Miután kicsit összeesett, megszórjuk cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 fokra melegítem elő, majd egy szép, szabályos zöldséget választok, alaposan megmosom, és nagyjából két milliméterenként bevagdosom – de csak annyira, hogy a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű