1 fej zeller
1-2 ek. zsír vagy más zsiradék
só, bors
A recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony szeleteket vágunk. (Nem kell teljesen egyformáka.)És mindezt addig ismételjük, amíg a zellerünk el nem fogy. (Ha maradnak kissé nagyobb darabok a végén, érdemes őket összevágni, bezacskózni és fagyasztóba tenni, mert nagyon jól tudnak jönni, ha pl levesbe szerertnénk kis ízt csempészni.)
Egy serpenyőbe zsírt olvasztunk és beleszórjuk a zellerszeleteket. Majd addig kevergetjük, míg meg nem párolódik teljesen. Sózzuk borsozzuk, de akár bármilyen hagymaféle, vagy akár fűszerkeverék mehet rá, kissé átkavarjuk a fűszerekkel és már tálalhatjuk is. Szerintem frissen, és melegen a legfinomabb.
Ha valaki nem szereti a zeller intenzív ízét répából is elkészítheti. Bár a zeller tészta meglepően semleges ízű, és pl pörköltekhez, vagy más húsételekhez is kiváló.
Forgasd át a csirkemellkockákat fehéredésig a forró zsiradékon. Locsold meg őket a citromlével, és add hozzájuk a fűszereket. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd őket ropogósra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsíron pirítsd aranybarnára a feldarabolt lila hagymát. Add hozzá a csirkemellet, valamint a fűszerpaprikát, és süsd kb. 2-3 percig. Turmixold össze a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA liszteket és a sót alaposan összekeverjük, hozzátesszük a zsírt, az 1 dl vízben feloldott utifűmaghéjat, amit a 3 felvert tojással elvegyítettünk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz