1 fej zeller
1-2 ek. zsír vagy más zsiradék
só, bors
A recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony szeleteket vágunk. (Nem kell teljesen egyformáka.)És mindezt addig ismételjük, amíg a zellerünk el nem fogy. (Ha maradnak kissé nagyobb darabok a végén, érdemes őket összevágni, bezacskózni és fagyasztóba tenni, mert nagyon jól tudnak jönni, ha pl levesbe szerertnénk kis ízt csempészni.)
Egy serpenyőbe zsírt olvasztunk és beleszórjuk a zellerszeleteket. Majd addig kevergetjük, míg meg nem párolódik teljesen. Sózzuk borsozzuk, de akár bármilyen hagymaféle, vagy akár fűszerkeverék mehet rá, kissé átkavarjuk a fűszerekkel és már tálalhatjuk is. Szerintem frissen, és melegen a legfinomabb.
Ha valaki nem szereti a zeller intenzív ízét répából is elkészítheti. Bár a zeller tészta meglepően semleges ízű, és pl pörköltekhez, vagy más húsételekhez is kiváló.
• 6 dl, 70 fokra felmelegített vízzel forrázz le 1 ek. szálas zöld teát, és lefedve hagyd állni 3 percig, majd szűrd le. • A többi hozzávalóval együtt turmixold össze a teát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába belekeverjük a krémsajtot, a sót és a sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzá adjuk a krémsajtos sárgáját és óvatosan összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA majonézt készítsd el, és a maradékot tedd hűtőbe, használd fel a következő 1-2 nap étkezéseihez mártogatósként. Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, krémesítsd, majd hűtsd be...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA habtejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a kakaóport és az eritritet, és keverjük homogén masszává. Kanalazzuk poharakba, és fogyasztás előtt legalább 2 órát hagyjuk a h...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű