1 fej zeller
1-2 ek. zsír vagy más zsiradék
só, bors
A recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony szeleteket vágunk. (Nem kell teljesen egyformáka.)És mindezt addig ismételjük, amíg a zellerünk el nem fogy. (Ha maradnak kissé nagyobb darabok a végén, érdemes őket összevágni, bezacskózni és fagyasztóba tenni, mert nagyon jól tudnak jönni, ha pl levesbe szerertnénk kis ízt csempészni.)
Egy serpenyőbe zsírt olvasztunk és beleszórjuk a zellerszeleteket. Majd addig kevergetjük, míg meg nem párolódik teljesen. Sózzuk borsozzuk, de akár bármilyen hagymaféle, vagy akár fűszerkeverék mehet rá, kissé átkavarjuk a fűszerekkel és már tálalhatjuk is. Szerintem frissen, és melegen a legfinomabb.
Ha valaki nem szereti a zeller intenzív ízét répából is elkészítheti. Bár a zeller tészta meglepően semleges ízű, és pl pörköltekhez, vagy más húsételekhez is kiváló.
Legnagyobb előnye, hogy nagyon gyors Először elkeverjük a tojás és a lisztet és omlettet sütünk belőle,tetszőleges darabokra vágjuk majd miután kihűl felverjük a tojást és belemár...
Elkészítési idő:Mindent összekeverünk, kis golyókat formálunk (vizes kézzel, mert eléggé ragacsos a massza), sütőpapíron 180 fokon 12-15 percig sütjük.
Elkészítési idő:A liszteket és a sót alaposan összekeverjük, hozzátesszük a zsírt, az 1 dl vízben feloldott utifűmaghéjat, amit a 3 felvert tojással elvegyítettünk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát,...
Elkészítési idő: 1 óra