1 fej zeller
1-2 ek. zsír vagy más zsiradék
só, bors
A recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony szeleteket vágunk. (Nem kell teljesen egyformáka.)És mindezt addig ismételjük, amíg a zellerünk el nem fogy. (Ha maradnak kissé nagyobb darabok a végén, érdemes őket összevágni, bezacskózni és fagyasztóba tenni, mert nagyon jól tudnak jönni, ha pl levesbe szerertnénk kis ízt csempészni.)
Egy serpenyőbe zsírt olvasztunk és beleszórjuk a zellerszeleteket. Majd addig kevergetjük, míg meg nem párolódik teljesen. Sózzuk borsozzuk, de akár bármilyen hagymaféle, vagy akár fűszerkeverék mehet rá, kissé átkavarjuk a fűszerekkel és már tálalhatjuk is. Szerintem frissen, és melegen a legfinomabb.
Ha valaki nem szereti a zeller intenzív ízét répából is elkészítheti. Bár a zeller tészta meglepően semleges ízű, és pl pörköltekhez, vagy más húsételekhez is kiváló.
A meghámozott, kockára vágott édesburgonyát sós vízben főzd félpuhára, majd szűrd le és hagyd teljesen kihűlni (ezalatt megpuhul a salátához kellő állagra, de ha túlfőzöd, ak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 200 fokra, A szódabikarbónát, darált lenmagot, szezámmaglisztet, sót, zsírt összekeverem, Szétválasztom a tojásokat, majd a sárgáját hozzákeverem az előbb el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat összekeverjük, A tojásokat alaposan elkeverjük a zsiradékkal, majd a 12 pötty szteviát összetörjük és porítva a tojásokhoz adjuk. Alaposan elkeverjük. 1 tk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A leves hozzávalóit egy lábasban a fenti sorrendben mérsékelt tűzön összemelegítjük: először a zsiradékon pirítsd át a csirkét, majd add hozzá a többi alapanyagot is. • Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű