menu

Családireceptkönyv.hu

"Zellertészta"


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej zeller
1-2 ek. zsír vagy más zsiradék
só, bors

Elkészítés:


A recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony szeleteket vágunk. (Nem kell teljesen egyformáka.)És mindezt addig ismételjük, amíg a zellerünk el nem fogy. (Ha maradnak kissé nagyobb darabok a végén, érdemes őket összevágni, bezacskózni és fagyasztóba tenni, mert nagyon jól tudnak jönni, ha pl levesbe szerertnénk kis ízt csempészni.)
Egy serpenyőbe zsírt olvasztunk és beleszórjuk a zellerszeleteket. Majd addig kevergetjük, míg meg nem párolódik teljesen. Sózzuk borsozzuk, de akár bármilyen hagymaféle, vagy akár fűszerkeverék mehet rá, kissé átkavarjuk a fűszerekkel és már tálalhatjuk is. Szerintem frissen, és melegen a legfinomabb.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha valaki nem szereti a zeller intenzív ízét répából is elkészítheti. Bár a zeller tészta meglepően semleges ízű, és pl pörköltekhez, vagy más húsételekhez is kiváló.

"Zellertészta"

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek, Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Paleo Sangría
Paleo Sangría

Készítsd elő a gyümölcsöket a receptben leírtak alapján. A borban oldd fel az eritritet, és töltsd egy kancsóba. Add hozzá a gyümölcsleveket és –darabokat, keverd össze, majd tölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Nyári kuglóf eperrel és őszibarackkal (Posta Renata)
Nyári kuglóf eperrel és őszibarackkal (Posta Renata)

1. Először készítsd elő a gyümölcsöket: mosd meg őket és csöpögtesd le. Az epret csumázd ki, és szeleteld fel a képen látható formára, és tegyél félre a díszítéshez egy marokkal. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Új csokis turmix – mindig frissen készítsd!
Új csokis turmix – mindig frissen készítsd!

Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze alaposan a hozzávalókat. Frissen fogyaszd; nyáron jégkockát is tehetsz hozzá.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Majonézes-citromos tonhalkrém
Majonézes-citromos tonhalkrém

A majonézt készítsd el, és a maradékot tedd hűtőbe, használd fel a következő 1-2 nap étkezéseihez mártogatósként. Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, krémesítsd, majd hűtsd be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk