- 1 fej hagyma
- 1 kg új burgonya
- 1 csokor petrezselyem
?A burgonyát nem hámozzuk meg, csak megmossuk és egyforma karikákra vágjuk.
?Olajon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát, majd a petrezselymet és dobjuk rá a burgonyát.
?Forgassuk meg, hogy mindenhol érje a petrezselyem és az olaj és lefedve, kis lángon pároljuk.
?Nem szabad rázogatni és kevergetni, csak hagyjuk meg puhulni. Ha már megpuhult vegyük le róla a fedőt, kapcsoljuk nagyobb lángra és pirítsuk meg.
1.) Szeleteljük fel a zsemlét és vágjuk közel egyenlő méretű kockákra. 2.) Forrósítsuk fel az étolajat egy serpenyőben, öntsük bele a zsemlekockát. A zsemle magába fogja szívni a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel. Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKrumplinyomóban törd át a főtt krumplit Dolgozd össze a hozzávalókat Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj A vizes kézzel megformázott golyókat sorako...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű