- 1 fej hagyma
- 1 kg új burgonya
- 1 csokor petrezselyem
?A burgonyát nem hámozzuk meg, csak megmossuk és egyforma karikákra vágjuk.
?Olajon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát, majd a petrezselymet és dobjuk rá a burgonyát.
?Forgassuk meg, hogy mindenhol érje a petrezselyem és az olaj és lefedve, kis lángon pároljuk.
?Nem szabad rázogatni és kevergetni, csak hagyjuk meg puhulni. Ha már megpuhult vegyük le róla a fedőt, kapcsoljuk nagyobb lángra és pirítsuk meg.
Ezt a finomságot garnírungként és egytál ételként egyaránt ajánlhatom. Ha fogyókúrás módon akarjuk elkészíteni, akkor sovány sajttal szórjuk meg, ha dúsabban, akkor füstölt sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lila édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűlt a batáta, a liszttel és a tojással tésztát gyúrunk belőle. Csík...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat felkockázzuk és forró, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplinyomó segítségével összetörjük és hozzákavarjuk a vajat és a tejet. Miután elkészültünk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű