- 1 fej hagyma
- 1 kg új burgonya
- 1 csokor petrezselyem
?A burgonyát nem hámozzuk meg, csak megmossuk és egyforma karikákra vágjuk.
?Olajon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát, majd a petrezselymet és dobjuk rá a burgonyát.
?Forgassuk meg, hogy mindenhol érje a petrezselyem és az olaj és lefedve, kis lángon pároljuk.
?Nem szabad rázogatni és kevergetni, csak hagyjuk meg puhulni. Ha már megpuhult vegyük le róla a fedőt, kapcsoljuk nagyobb lángra és pirítsuk meg.
Kevés olívaolajon helyezzük el a zöldségeket egy tepsiben: nagyobb szeletekre, darabokra vágott, megmosott céklát, megpucolt édesburgonyát, darabolt lila hagymát, paprikát, fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. 2. A joghurthoz keverjük a curry-t, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, a citrom levét, a fűszerpaprikát és az olajat. 3. Egy kere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA maradék, hideg főtt rizst egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Amiko...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű