Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Padlizsánkrém gyorsan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 padlizsán
3 ek olivaolaj vagy vaj
1 csomag leveszöldség (karalábé kivételével)
1 fej fokhagyma

bors
pirospaprika

Elkészítés:


A padlizsámokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, besózzuk és félretesszük. Amíg levet ereszt, megpucoljuk a leveszöldséget és a fokhagymát és konyhai robotgépben lereszeljük 3 gerezd fokhagyma kivételével.
A zsiradékot megmelegítjük, beletesszük a reszelt vegyes zöldségeket, fedő alatt félpuhára pároljuk, időnként keverjük.
A padlizsánt lemossuk, és hozzákeverjük a reszelékhez. Teljes puhulásig fedő alatt tovább pároljuk, időnként megkeverjük.
Ha kész, hozzátesszük a maradék nyers fokhagymát és a fűszereket, botmixerrel pürésítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kis tejföl hozzáadásával krémesebb állagot kapunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Krumpliköret muffinsütőben
Krumpliköret muffinsütőben

Vaj felével kenjünk be a muffinformát, a krumplit vágjuk nagyon vékony szeletekre. Lereszeljük a parmezánt, és hozzá adjuk a burgonya szeleteket. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes töltelék
Zabpelyhes töltelék

A zabpelyhet forróvízzel leöntöm, majd amikor kihűlt hozzáadom a lereszelt hagymát, apróra vágott tojást, petrezselymet, nyers tojást, sót, borsot, rozmaringot. A masszát betetesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Tojásos galuska (tojásos nokedli)
Tojásos galuska (tojásos nokedli)

A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat hozzáadjuk. Ezután a vízzel összekeverjük, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pofonegyszerű sültkrumpli
Pofonegyszerű sültkrumpli

A módszer lényege: a meghámozott hasábra vágott krumplit úgy ahogy van egy hideg vaslábosba tesszük, annyi olajat öntünk rá, ami ellepi, aztán alágyújtunk és közepesnél picit nagyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk