4 kisebb cékla
3-4 kanál kókuszolaj
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 kanál balzsamecet
1 púpos teáskanálnyi keverék a következőkből: só-bors-őrölt kömény-oreganó-kakukkfű-rozmaring
A céklát meghámozom és felkockázom, majd egy jénaiba dobom. Megszórom a fűszerekkel, meglocsolom olajjal, ráteszem a tetőt, és betolom a sütőbe 160 fokra. (leggazdaságosabb ha éppen húst sütök, akkor vele együtt ez is megsül). Kb háromnegyed óra sülés után (közben esetleg 1-2-szer meg is keverem, ha nem feledkezem meg róla) áttörök 2 gerezd fokhagymát és elkeverem a balzsamecettel, majd ezzel a keverékkel meglocsolom a céklát és még egy negyed órát -ha nem elég puha kicsit tovább sütöm. Bár nekem nem kell, hogy teljesen puha legyen, finom az, ha kicsit roppanós akkor is.
PALEO
A sárgarépához hasonlóan meghámozzuk a gyökereket, majd hosszában 4 részre vágjuk. A belső fás részét eltávolítjuk (leveszöldségként felhasználhatjuk), majd ha szükséges felaprítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk lepirítsuk ,majd a végén hozzáadjuk a piros paprikát.A zsemlénket hideg vízbe áztatom,jól kinyomkodom hozzáadom a tojást,petrezselyem zöldet fűszereket jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony s...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű