4 kisebb cékla
3-4 kanál kókuszolaj
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 kanál balzsamecet
1 púpos teáskanálnyi keverék a következőkből: só-bors-őrölt kömény-oreganó-kakukkfű-rozmaring
A céklát meghámozom és felkockázom, majd egy jénaiba dobom. Megszórom a fűszerekkel, meglocsolom olajjal, ráteszem a tetőt, és betolom a sütőbe 160 fokra. (leggazdaságosabb ha éppen húst sütök, akkor vele együtt ez is megsül). Kb háromnegyed óra sülés után (közben esetleg 1-2-szer meg is keverem, ha nem feledkezem meg róla) áttörök 2 gerezd fokhagymát és elkeverem a balzsamecettel, majd ezzel a keverékkel meglocsolom a céklát és még egy negyed órát -ha nem elég puha kicsit tovább sütöm. Bár nekem nem kell, hogy teljesen puha legyen, finom az, ha kicsit roppanós akkor is.
PALEO
1. A megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. 2. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. 3. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, vékonyra felszeleteljük (kb 2 mm). Egy kerek sütőformát kikenünk a vaj meg az olaj keverékével, beleállítjuk a krumpliszeleteket kicsit megdöntv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított és apróra vágott zellert enyhén sós vízben főzd puhára. Nem baj, ha szétfő. Vajjal és tejszínnel turmixold össze.Egy kis szerecsendió kellemesen finomítja a zeller...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott,felvágott krumplit bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük , sózzuk és hozzákeverjük a vajat.Krumplinyomóval összetörjük. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem tel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű