Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paleo nudli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg édesburgonya
10 dkg zöldbanán liszt
1 db tojás
4 tk utifű maghéj liszt (vagy darált utifű maghéj)
csipet só

Elkészítés:


Az édesburgonyát meghámozom, felkockázom és megfőzöm. (A víz forrása után már ügyelni kell mert nagyon gyorsan megpuhul)
A főtt burgonyát áttöröm, majd az utifűvel, liszttel, tojással, és a sóval alaposan összegyúrom. (érdemes nem az összes lisztet hozzáadni egyszerre, mert a burgonya nedvességtartalmától függően változhat, hogy mennyit vesz fel.)
Rövid pihentetés után lisztezett deszkán, vagy szilikonlapon egy centi vastagra nyújtom a tésztát.
Ezt követően felcsíkozom 5 centi széles csíkokra.

A csíkokat 1 centis darabkákra vágom,

majd nudlit formázok belőlük. Kezem között sodrom, nem a lisztezett deszkán, mert ha lisztes lesz a felszíne, akkor ragacsossá válik főzés során.

Lobogó sós vízbe dobom a nudlikat. Addig főzöm, míg feljönnek a víz tetejére.
Ekkor leszűröm, és lecsepegtetem őket.
Egy serpenyőben nagyon pici zsiradékot forrósítok, és megpirítom benne néhány perc alatt a nudlikat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szaftos húsokhoz ( pl Bakonyi sertésborda; Lecsós marhaszelet, ) nokedli helyett kiváló köret.

Paleo nudli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Nokedli
Nokedli

A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
zsemlegombóc
zsemlegombóc

A zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tócsni karfiolos felültéssel
Tócsni karfiolos felültéssel

A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük ( figyeljünk, mert a burgonyának több időre van szüksége ). Leszűrjük és krumplitörővel összetö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel

csirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk