• 1 közepes méretű zeller (335 g pucolva)
• 130 g reszelt trappista sajt
• csipet só és Szafi Fitt 100%-os fokhagyma őrlemény
• A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből.
• Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”.
• Mikor megpuhult a zeller szépen apránként az aprítógépbe adagoltam még forrón (a reszelt sajtra) úgy, hogy folyamatosan turmixoltam közben. (Turmixolás alatt ízesítettem fokhagymaporral, ami a maradék zeller ízt is elvette!)
• A forró zellertől a sajt ráolvadt, és így keletkezett egy nyúlós ragacsos sajtos-fokhagymás zellerpép, amit könnyen tudtam formázni.
• 12 darab golyót formáltam belőle, amit befújtam olajsprayvel és készre sütöttem.
• Extra funkció nélküli sütőben szerintem 220°C-on 20-25 perc.
A zeller cserélhető: brokkolira, karfiolra, fehérrépára, paszternákra… -> de ne pürésítsük őket, elég csak kicsit összetörni a sajttal, főleg a brokkolinál és a karfiolnál (ezért azoknál csak picit forrósítsuk fel a zöldséget - pl. sütőben/mikróban - de ne főzzük meg és úgy dolgozzuk el a sajttal)!!! A végeredmény fantasztikusan finom!
Lereszeljük a cukkinit egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után leszűrünk/kinyomkodjuk kicsit a reszelt cukkinit. A reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegmossuk a meghámozott és apró kockákra vágott krumplit. Sós vízben puhára főzzük. Még melegen villával összetörjük pépes állagúra. Hozzátesszük a tojást, az apróra vágott petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk és addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű