• 1 közepes méretű zeller (335 g pucolva)
• 130 g reszelt trappista sajt
• csipet só és Szafi Fitt 100%-os fokhagyma őrlemény
• A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből.
• Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”.
• Mikor megpuhult a zeller szépen apránként az aprítógépbe adagoltam még forrón (a reszelt sajtra) úgy, hogy folyamatosan turmixoltam közben. (Turmixolás alatt ízesítettem fokhagymaporral, ami a maradék zeller ízt is elvette!)
• A forró zellertől a sajt ráolvadt, és így keletkezett egy nyúlós ragacsos sajtos-fokhagymás zellerpép, amit könnyen tudtam formázni.
• 12 darab golyót formáltam belőle, amit befújtam olajsprayvel és készre sütöttem.
• Extra funkció nélküli sütőben szerintem 220°C-on 20-25 perc.
A zeller cserélhető: brokkolira, karfiolra, fehérrépára, paszternákra… -> de ne pürésítsük őket, elég csak kicsit összetörni a sajttal, főleg a brokkolinál és a karfiolnál (ezért azoknál csak picit forrósítsuk fel a zöldséget - pl. sütőben/mikróban - de ne főzzük meg és úgy dolgozzuk el a sajttal)!!! A végeredmény fantasztikusan finom!
A megfőtt pityókát lereszelem, majd egy fej hagymát dinsztelni kezdek de vigyázok rá hogy ne égjen meg. Hozzáadom a reszelt pityókát meg a pirospaprikát és kevergetem vagyis össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A főtt tojást szintén felkarikázzuk. Borsót kb 5 percig pároljuk, a sárgarépát felkockázzuk és 10 percig főzzük. Ha min...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk,és félbevágjuk. A tetejüket bevagdossuk és tepsibe sorakoztatjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd olvasztott vajjal lekenjük. Előmelegített sütőben kb. 40...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. A burgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és keskeny csíkokra metéljük. 2. A hagymát felkockázzuk, fedő nélkül pároljuk az olajban, amíg kicsit meg nem pirul (kb. 15 perc)....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű