menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-fokhagymás zellergolyók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 közepes méretű zeller (335 g pucolva)
• 130 g reszelt trappista sajt
• csipet só és Szafi Fitt 100%-os fokhagyma őrlemény

Elkészítés:


• A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből.
• Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”.
• Mikor megpuhult a zeller szépen apránként az aprítógépbe adagoltam még forrón (a reszelt sajtra) úgy, hogy folyamatosan turmixoltam közben. (Turmixolás alatt ízesítettem fokhagymaporral, ami a maradék zeller ízt is elvette!)
• A forró zellertől a sajt ráolvadt, és így keletkezett egy nyúlós ragacsos sajtos-fokhagymás zellerpép, amit könnyen tudtam formázni.
• 12 darab golyót formáltam belőle, amit befújtam olajsprayvel és készre sütöttem.
• Extra funkció nélküli sütőben szerintem 220°C-on 20-25 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


A zeller cserélhető: brokkolira, karfiolra, fehérrépára, paszternákra… -> de ne pürésítsük őket, elég csak kicsit összetörni a sajttal, főleg a brokkolinál és a karfiolnál (ezért azoknál csak picit forrósítsuk fel a zöldséget - pl. sütőben/mikróban - de ne főzzük meg és úgy dolgozzuk el a sajttal)!!! A végeredmény fantasztikusan finom!

Sajtos-fokhagymás zellergolyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Paradicsomos rizs
Paradicsomos rizs

A rizst szokásos módon elkészítjük. Közben egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és fűszerezzük. Nem baj, ha sűrű! Miután az ízek...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Nikcsi83
Krokett
Krokett

A krumplikat meg kell főzni sós vízbe. Miután megfőtt össze kell törni, a vajjal és tejföllel összekeverni, ízlés szerint sózni. Jéghidegre kell hűteni. Annyi liszttel keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Röszti
Röszti

Krumplit megfőz, meghámoz, durvára lereszel Serpenyőben vajat hevít Krumplit durva reszelőn lereszel A felhevített vajra rádob, elegyenget Sót. borsot őröl rá Aranybarnára pir...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bóka Éva
sajtos, fokhagymás krumligombócok
sajtos, fokhagymás krumligombócok

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk