Családireceptkönyv.hu

Sajtos-fokhagymás zellergolyók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 közepes méretű zeller (335 g pucolva)
• 130 g reszelt trappista sajt
• csipet só és Szafi Fitt 100%-os fokhagyma őrlemény

Elkészítés:


• A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből.
• Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”.
• Mikor megpuhult a zeller szépen apránként az aprítógépbe adagoltam még forrón (a reszelt sajtra) úgy, hogy folyamatosan turmixoltam közben. (Turmixolás alatt ízesítettem fokhagymaporral, ami a maradék zeller ízt is elvette!)
• A forró zellertől a sajt ráolvadt, és így keletkezett egy nyúlós ragacsos sajtos-fokhagymás zellerpép, amit könnyen tudtam formázni.
• 12 darab golyót formáltam belőle, amit befújtam olajsprayvel és készre sütöttem.
• Extra funkció nélküli sütőben szerintem 220°C-on 20-25 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


A zeller cserélhető: brokkolira, karfiolra, fehérrépára, paszternákra… -> de ne pürésítsük őket, elég csak kicsit összetörni a sajttal, főleg a brokkolinál és a karfiolnál (ezért azoknál csak picit forrósítsuk fel a zöldséget - pl. sütőben/mikróban - de ne főzzük meg és úgy dolgozzuk el a sajttal)!!! A végeredmény fantasztikusan finom!

Sajtos-fokhagymás zellergolyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Knédli
Knédli

Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Baconos hagymás tört krumpli
Baconos hagymás tört krumpli

A kockára vágott, sózott krumplit felrakjuk főni. A bacont apró gyufaszálakra vágjuk, pici zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a kockázott hagymát (lehet picit nagyobb is), üvegesre pir...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Mennyei vaníliapuding
Mennyei vaníliapuding

1. A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. 2. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. 3. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mel...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Algíri krumpli
Algíri krumpli

A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék fe...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk