1 doboz kukoricakonzerv leszűrve
3 tojás szétválasztva
10 dkg füstölt sajt reszelve
1 teáskanál sütőpor
5 dkg sima liszt
5 dkg kukoricaliszt
só, bors
egy csomag petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tej
egy kevés olaj a sütéshez
a lepények tetejére tejföl és reszelt sajt
A kukoricát a tojássárgákkal, a reszelt sajttal, fokhagymával és a tejjel együtt a turmixgép poharában simára turmixoljuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, majd hozzáöntjük a kukoricás keverékhez, jól elvegyítve benne. Só, bors, petrezselyemzöld is ekkor kerül a tésztába.
Ezután kis adagokban hozzáadjuk a masszához a tojásfehérje habot, könnyed, laza mozdulatokkal, hogy lehetőleg ne törjön össze, de alaposan elkeveredjen a tésztában.
Egy nagy teflonedényben egy kevés olajat forrósítunk, és kis merőkanállal egyforma adagokat teszünk bele a masszából. (Nem kell, hogy ússzon az olajban, elég, ha egy vékony rétegben fedi az olaj a serpenyő alját.) Lassú tűzön sütjük a palacsintákat.
Ha megjelennek a tetejükön az apró buborékok, és már szép színe van az aljának, megfordítjuk őket, készre sütjük a másik oldalt is, és jöhet a következő adag tészta. Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
A recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony s...
Elkészítési idő: fél órakrumplit megfőzőm+kivajazott tepsibe öntöm+reszelt sajt+tördelt vaj+szalonna+sütöm :)
Elkészítési idő:A kiflit felkockázzuk (1cm), leöntjük forró zsírral,és 1,5 dl ferró tejjel. A tojásokat felverjük, hozzá adunk 1 dl tejet, sót, borsot. A kiflire öntjük. Rászorjuk a lisztet, elkev...
Elkészítési idő: