1kg újkrumpli
1 cs. petrezselyem
vaj vagy olaj
só, ételízesítő
A krumplit sós vízbe teszem, ledörzsölöm, vagy lekapargatom a héját, megmosom. Egy kevés vajon, olajon felteszem , kicsi lánggal párolom, fedő alatt a saját levében, amíg megpuhul. Majd leveszem a fedőt, megsózom és ételízesítőt teszek rá, ezután nagy lánggal megpirítom. Nem keverem, csak rázogatom, hogy ne törjön össze. Ha megpirult ráteszem az apróra vágott petrezselymet
A gnocchihoz a cukkinit hámozd meg, vágd kockára, tedd fazékba, öntsd fel a vízzel és citromlével, lefedve alacsony lángon párold puhára, kb. 5-10 perc. A héját se dobd ki, én apró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát. 2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű