1kg újkrumpli
1 cs. petrezselyem
vaj vagy olaj
só, ételízesítő
A krumplit sós vízbe teszem, ledörzsölöm, vagy lekapargatom a héját, megmosom. Egy kevés vajon, olajon felteszem , kicsi lánggal párolom, fedő alatt a saját levében, amíg megpuhul. Majd leveszem a fedőt, megsózom és ételízesítőt teszek rá, ezután nagy lánggal megpirítom. Nem keverem, csak rázogatom, hogy ne törjön össze. Ha megpirult ráteszem az apróra vágott petrezselymet
Az olajból, citromléből és a fűszerekből marináló levet készítünk. Ebbe tesszük a kis darabokra felaprított zöldségeket (minél kisebbek, annál jobban be tudják szívni a marináló lé...
Elkészítési idő:A burgonyát kaparjuk, megmossuk, jó sós vízben megfőzzük. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk a petrezselymet, majd hozzáadjuk a burgonyát, 2-3 percig rázogatva készre sütjük....
Elkészítési idő: 30 perc