1 doboz kukoricakonzerv leszűrve
3 tojás szétválasztva
10 dkg füstölt sajt reszelve
1 teáskanál sütőpor
5 dkg sima liszt
5 dkg kukoricaliszt
só, bors
egy csomag petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tej
egy kevés olaj a sütéshez
a lepények tetejére tejföl és reszelt sajt
A kukoricát a tojássárgákkal, a reszelt sajttal, fokhagymával és a tejjel együtt a turmixgép poharában simára turmixoljuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, majd hozzáöntjük a kukoricás keverékhez, jól elvegyítve benne. Só, bors, petrezselyemzöld is ekkor kerül a tésztába.
Ezután kis adagokban hozzáadjuk a masszához a tojásfehérje habot, könnyed, laza mozdulatokkal, hogy lehetőleg ne törjön össze, de alaposan elkeveredjen a tésztában.
Egy nagy teflonedényben egy kevés olajat forrósítunk, és kis merőkanállal egyforma adagokat teszünk bele a masszából. (Nem kell, hogy ússzon az olajban, elég, ha egy vékony rétegben fedi az olaj a serpenyő alját.) Lassú tűzön sütjük a palacsintákat.
Ha megjelennek a tetejükön az apró buborékok, és már szép színe van az aljának, megfordítjuk őket, készre sütjük a másik oldalt is, és jöhet a következő adag tészta. Tejföllel, reszelt sajttal tálalju
A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit az itt leír...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA körethez a krumplit meghámozzuk, puhára főzzük, összenyomkodjuk, kihűtjük. Megsózzuk, -borsozzuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a túrót, a lereszelt sajtot és az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krumplit megőzzük sós vízben majd áttörjük Uána az egészet összegyúrjuk és kis gombócokat formázunk majd zsemlemorzsában megforgatjukés kisütjük forró olajban
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyakat jol megmossuk egy talba tesszuk. Raontunk 1 ek olivaolajat , durva sot izles szerint es durvara orolt fekete borsot, jol osszekeverjuk, majd sutopapirral belelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű