300 gr zabliszt – én zabpelyhet őröltem lisztté kávédarálóval
2 db tojás
víz
kis olívaolaj
Zablisztet összekevertem a 2 tojással annyi vízzel, hogy kevéssé ragadós masszával álljon össze.
Egy edényben vizet forraltam és galuskaszaggatóval elkészítettem a galuskát: pár perc az egész, a lényeg, hogy forrjon a víz, a víz tetejére feljövő galuskát pedig szűrőkanállal kihalásztam.
Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép...
Elkészítési idő:A könt krumplit tojással, sajttal, lisztel , só, borssal összekavarom és gombócokat formálok belőle majd olajban kisütjük
Elkészítési idő:1. A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, 2-3 felé daraboljuk, majd vékony hasábokra vágjuk. 2. A lilahagyma külső buroklevelét eltávolítjuk, és a hagymát közepes méretű darabokr...
Elkészítési idő:A gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 1 óra 05 perc