a körethez:
50 dkg fehér édesburgonya (nem paleozóknak krumpli)
50 dkg Kelbimbó
2 nagyobb fej vöröshagyma
5-6 evőkanál zsír (a kacsa sütéséből a legjobb)
törött bors
só
A kelbimbós törtkrumplihoz az édesburgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük. Külön, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a kelbimbót is (15 perc). Az apróra vágott vöröshagymát, sóval üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk a megtisztított, megfőtt batátát és a kelbimbót is. Sózzuk, borsozzuk. Végül áttörjük.
A kelbimbós törtkrumplihoz az édesburgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük. Külön, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a kelbimbót is (15 perc). Az apróra vágott vöröshagymát, sóval üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk a megtisztított, megfőtt batátát és a kelbimbót is. Sózzuk, borsozzuk. Végül áttörjük
tücsökbogár
A burgonyát héjastól alaposan megmossuk és rusztikus, vaskos cikkekre vágjuk. Lábosba dobjuk és annyi forró vízzel felöntjük, hogy épp ellepje, majd megsózzuk. Forrástól számítva 2...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFriss sült krumpli a 2 napra készült husihoz: A krumplit kockázom (2 napi adagot), majd sós vízben felteszem főni. Épp csak addig főzöm, míg elkezd puhulni. Tehát a belseje még ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd delikátos vízbe dobjuk, és majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük. 2. A vöröshagymát felaprítjuk és kevéske kókuszzsíron megdins...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű