Hozzávalók köretként 4 adaghoz, főételnek 2-3 adaghoz:
50 dkg karfiol
10 dkg sárgarépa
1 csomó újhagyma
1 ek. kókuszzsír
só, bors
2 csipet őrölt szerecsendió
3 tojás
2 ek. útifűmaghéj
sütőpapír a tepsihez
A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk. A zöldségeket vízgőzben megpároljuk. Az újhagymát felaprítjuk, és a kókuszzsíron megdinszteljük. A zöldségeket, az újhagymát, a sót, borsot, szerecsendiót, tojást, útifűmaghéjat konyhai robotgépbe tesszük és alaposan turmixoljuk. Hagyjuk állni kb. 10 percig, majd sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal kis halmokat szaggatunk belőle és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha az alsó fele jobban pirul, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát és megsütjük.
Mindig örülök, amikor valami jó zöldséges újdonságot tudok kikísérletezni, és ez egy ilyen recept. Nagyon jól működik szószos húsok köreteként, de akár magában, salátával egy könnyebb vacsorának is kiváló. Mi csípős paprikakrémmel megkenve ettük a minap. Serpenyőben is lehet sütni, de sütőben egyszerűbb, nem kell mellette állni és zsiradékot sem igényel. A fenti kép a google images-ről származik, de az általam készített darabok is kb. ugyanígy néznek ki. Fontos a munkafolyamatot pontosan betartani, mert a massza állaga könnyű, kicsit habos, jól kanalazható kell, hogy legyen. Készülhet brokkoliból, zellerből, egyéb zöldség kombinációból is.
Párold meg a zöldségeket: a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott édesburgonyát és a rózsáira szedett (vagy mirelit) brokkolit. Ha megfőttek, akkor hagyd kihűlni, addig is k...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatom a cukros vízben, a lisztet meg a sót összekeverem, beleütöm a tojást és összegyúrom. Ha kívánja, megkínálom még egy kis vízzel. Meleg helyen jó fél órát kel...
Elkészítési idő: 1 óraÖntsük a lisztet egy keverőtálba, szórjuk rá a sütőport és a sót. Üssük hozzá a tojást, tegyük bele a lereszelt tormát és a vékony csíkokra felmetélt bazsalikomlevelet. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: