menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldségtallér


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók köretként 4 adaghoz, főételnek 2-3 adaghoz:
50 dkg karfiol
10 dkg sárgarépa
1 csomó újhagyma
1 ek. kókuszzsír
só, bors
2 csipet őrölt szerecsendió
3 tojás
2 ek. útifűmaghéj
sütőpapír a tepsihez

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk. A zöldségeket vízgőzben megpároljuk. Az újhagymát felaprítjuk, és a kókuszzsíron megdinszteljük. A zöldségeket, az újhagymát, a sót, borsot, szerecsendiót, tojást, útifűmaghéjat konyhai robotgépbe tesszük és alaposan turmixoljuk. Hagyjuk állni kb. 10 percig, majd sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal kis halmokat szaggatunk belőle és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha az alsó fele jobban pirul, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát és megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindig örülök, amikor valami jó zöldséges újdonságot tudok kikísérletezni, és ez egy ilyen recept. Nagyon jól működik szószos húsok köreteként, de akár magában, salátával egy könnyebb vacsorának is kiváló. Mi csípős paprikakrémmel megkenve ettük a minap. Serpenyőben is lehet sütni, de sütőben egyszerűbb, nem kell mellette állni és zsiradékot sem igényel. A fenti kép a google images-ről származik, de az általam készített darabok is kb. ugyanígy néznek ki. Fontos a munkafolyamatot pontosan betartani, mert a massza állaga könnyű, kicsit habos, jól kanalazható kell, hogy legyen. Készülhet brokkoliból, zellerből, egyéb zöldség kombinációból is.

Zöldségtallér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burgonyafánk
Burgonyafánk

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején vastag halványbarna hab képződjön). A lisztet egy tálba s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolpüre
Karfiolpüre

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és csirkehúslevesben puhára főzzük. Pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A megfőtt karfiolt konyhai robotgépben krémesre mixeljük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
 Lepcsánka
Lepcsánka

kb. 1 kg. nyers burgonya lereszelve a nagy lyukú reszelőn, 1-2 db. tojás 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kis vegeta, és pár kanál liszt. Ezeket összekeverni, és kanállal kis halmok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Hercegnőburgonya
Hercegnőburgonya

1. Megfőzzük, majd összetörjük a krumplit. Hozzáadjuk a vajat, a sót és a szerecsendiót. Hagyjuk kihűlni, majd jól kikeverjük a tojássárgájával. 2. Nyomózsákba tesszük a burgonyát...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk