5 nagy krumpli
5 nagy friss babérlevél
olivaolaj
A krumplit megmossuk (ha nem nagyon masszív a héja, maradhat rajta), hosszában félbevágjuk. Megszúrjuk a húshoz használt fűszeres sóval a vágott felületeket.
Az egyik feleket betesszük egy sütőpapiros tespibe, amibe pont elférnek.
Rápakolunk kis oliva olajat és 1-1 babérlevelet, majd rácsukjuk a tetejét. Mindegyiket átszúrjuk egy fogpiszkával, hogy stabilan úgy maradjanak. A tetejére a biztonség kedvéért teszünk kis oliva olajat és még a fűszeres sóból.
200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha kész, fogpiszkával ellenőrzésként megszúrkáljuk.
eredeti recept képpel: http://eniutazik.blogspot.hu/2013/08/toscana-gasztro-5-patate-all-alloro.html
Elkészítése: A palentát sós vízben ( a tasak utasítása szerint) 1 ek. margarinnal megfőzzük, és bele keverjük a parmezán sajtot. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzz...
Elkészítési idő:felverjük a tojásokat, beletesszük a sót, lisztet és annyi vizet amíg jó állagot nem kapunk. Kb. 20 percet pihentetjük.
Elkészítési idő: 30 percA krumplikat megpucolom,felkockázom és enyhén sós vízbe kifőzöm. A hagymát nagyon apróra szeletelem, majd kevés olajat öntök hozzá és jól megpárolom. Ha kicsit kezd barnulni a hagy...
Elkészítési idő: