5 nagy krumpli
5 nagy friss babérlevél
olivaolaj
A krumplit megmossuk (ha nem nagyon masszív a héja, maradhat rajta), hosszában félbevágjuk. Megszúrjuk a húshoz használt fűszeres sóval a vágott felületeket.
Az egyik feleket betesszük egy sütőpapiros tespibe, amibe pont elférnek.
Rápakolunk kis oliva olajat és 1-1 babérlevelet, majd rácsukjuk a tetejét. Mindegyiket átszúrjuk egy fogpiszkával, hogy stabilan úgy maradjanak. A tetejére a biztonség kedvéért teszünk kis oliva olajat és még a fűszeres sóból.
200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha kész, fogpiszkával ellenőrzésként megszúrkáljuk.
eredeti recept képpel: http://eniutazik.blogspot.hu/2013/08/toscana-gasztro-5-patate-all-alloro.html
1. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, és belül sóval, borssal fűszerezzük. 2. A forró olajon fehéredésig sütjük a rizst, majd felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű forró vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Reis mit der doppelten Menge Wasser in einen Topf geben und abgedeckt zum Kochen bringen. Dann die Temperatur stark reduzieren und den Reis ca. 40 Min. ganz leicht köchelnd gar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk. 2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk. 3. Hozzátesszük az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megpirítjuk a hagymával egy serpenyőben. Amikor megpuhult ráteszem a petrezselymet és fűszerezem sóval, borssal. Egy őzgerincformát a baconnal kibélelek és beleteszem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű