720 ml zöldborsó
olaj
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
ételízesítő
bors
2 ek liszt
450 g tejföl
Nokedlihoz:
500 g finomliszt
1 db tojás
pici só
víz
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva pirospaprikát, borsot és ételízesítőt teszünk bele, majd a tűzre visszatéve ráöntjük a borsót, és felengedjük egy kis vízzel.
Közben elkészítjük a nokedlit: felteszünk vizet főni pici sóval. Közben a lisztet sóval, tojással és annyi langyos vízzel keverjük ki, amennyit felvesz. Nem szabad túl hígnak lennie. Mikor a víz felfőtt, beleszaggatjuk a tésztát, majd kb. 5 perc főzés után leszűrjük.
A lisztet jól kikeverjük a tejföllel.
Ha megfőtt a borsó, behabarjuk a tejfölös keverékkel, és összeforraljuk.
költség: 500 Ft
http://www.mindmegette.hu/majonezes-almas-kaposztasalata.recept/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a céklát, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Olajat forrósítunk, és a céklakarikákat hirtelen megsütjük, majd konyhai törlőpapírra sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű?A nokedlihez összekeverjük a tojásokat 150 ml vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. ?Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. ?Ha feljöttek a víz felszínére, elkészü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, összetörjük. 2. Hozzáadjuk a vajat, sajtot, a sót és a szerecsendiót. 3. Beledolgozzuk a tojásokat. A krumplipürét tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű