Családireceptkönyv.hu

Borsós nokedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




720 ml zöldborsó
olaj
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
ételízesítő
bors
2 ek liszt
450 g tejföl

Nokedlihoz:

500 g finomliszt
1 db tojás
pici só
víz

Elkészítés:




Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva pirospaprikát, borsot és ételízesítőt teszünk bele, majd a tűzre visszatéve ráöntjük a borsót, és felengedjük egy kis vízzel.
Közben elkészítjük a nokedlit: felteszünk vizet főni pici sóval. Közben a lisztet sóval, tojással és annyi langyos vízzel keverjük ki, amennyit felvesz. Nem szabad túl hígnak lennie. Mikor a víz felfőtt, beleszaggatjuk a tésztát, majd kb. 5 perc főzés után leszűrjük.
A lisztet jól kikeverjük a tejföllel.
Ha megfőtt a borsó, behabarjuk a tejfölös keverékkel, és összeforraljuk.

költség: 500 Ft

Borsós nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Póréhagyma saláta
Póréhagyma saláta

A salátához a póréhagymákat félbevágjuk, majd félkarikára vágjuk. Ezután alaposan átmossuk. Érdemes kétszer is átöblíteni hideg vízzel. Ha már szép tiszta, akkor leszűrjük, és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Tarhonya
Tarhonya

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rátesszük a száraz tarhonyát. Addig pirítjuk, amíg tetszőleges színt nem kap. Én szeretem ha kissé barnás színű. Felöntjük vízzel, ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi tarhonya GM
Házi tarhonya GM

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Nagyon jól formázható, nyújtható, rugalmas tészta lesz! Apró darabokra vagdaljuk, kitűnő relaxáló gyakorlat. Olajon megpirítjuk, majd felenged...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Svájci burgonya
Svájci burgonya

Nyersen meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát és kiolajozott, fokhagymával bedörzsölt tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe terítjük. Leöntjük annyi sós tejjel, amennyi ellepi, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk