menu

Családireceptkönyv.hu

Borsós nokedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




720 ml zöldborsó
olaj
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
ételízesítő
bors
2 ek liszt
450 g tejföl

Nokedlihoz:

500 g finomliszt
1 db tojás
pici só
víz

Elkészítés:




Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva pirospaprikát, borsot és ételízesítőt teszünk bele, majd a tűzre visszatéve ráöntjük a borsót, és felengedjük egy kis vízzel.
Közben elkészítjük a nokedlit: felteszünk vizet főni pici sóval. Közben a lisztet sóval, tojással és annyi langyos vízzel keverjük ki, amennyit felvesz. Nem szabad túl hígnak lennie. Mikor a víz felfőtt, beleszaggatjuk a tésztát, majd kb. 5 perc főzés után leszűrjük.
A lisztet jól kikeverjük a tejföllel.
Ha megfőtt a borsó, behabarjuk a tejfölös keverékkel, és összeforraljuk.

költség: 500 Ft

Borsós nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Selmeci krumpli
Selmeci krumpli

1. A krumplit héjában megfőzzük. 2. Amikor elkészült, meghámozzuk és karikákra vágjuk. 3. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. 4. Ha készen van, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

Első lépésként pucold meg a krumplit, ez tulajdonképpen az egyik legfontosabb és legbonyolultabb teendő. Ha ezzel megvagy, kockázd egységes méretű hasábokra, majd enyhén sós vízbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymával sült cékla
Hagymával sült cékla

gy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a mustármagot, és várunk amíg elkezdenek pattogni, ez pár másodperc. Hozzáadjuk a chilit és a hagymát, ( a hagymát először...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Parázsburgonya
Parázsburgonya

Az apró krumplit beletettem egy tálba, annyi vizet öntöttem rá amennyi ellepi, majd dobtam rá 2 teáskanál sót. Így könnyebben lejön a héja. Ezután következett a türelemjáték. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk