8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
3 ek reszelt sajt
2 tk parmezán
1 dl zsírszegény főző tejszín
2 ek. tejföl
só, frissen őrolt bors
kakukkfű
1 mokkásnál pirospaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 diónyi vaj
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)
Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .
Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az ol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kelkáposztát nagy darabokra összevagdossuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Gyorsan átforgatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Egy 22-24 cm átmérőjű tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sajtot finomra reszeljük. A hagymát meghámozzuk, és uborkagyalun vékony kar...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz