menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonya főzése


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tarhonya 50 dkg
Olaj
Só 1 tk

Elkészítés:


Tarhonyát átmos, lecsepegtet
Olajat felhevít
Forró olajra rádob
Hozzá 1 tk tengeri só
1-2 percig kevergetve pirít, majd
hideg vízzel felönt (ujjnyira ellep)
Forrásig közepes, majd kis lángon
amíg a víz el nem fő, addig NEM kever
A végén fedő nélkül készre főz

Trükkök, tippek, praktikák:


Ízesíthető:
Bazsalikom, citrom, citromfű, menta
A citom-menta töklyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puliszka (alaprecept)
Puliszka (alaprecept)

A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy lapos tálra, vagy vágó...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss zöldséges köret
Friss zöldséges köret

A zölségeket jól megmossuk, majd szépen felkarikázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük, megsózzuk, és kevés olajat öntünk rá. Jó fél napig hagyjuk összeérni az ízeket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mosolygós krokett
Mosolygós krokett

A krumplikat hámozzuk meg, vágjuk fel kockákra, majd főzzük őket puhára. Egy nagyobb tálban egy villa segítségével törjük össze a krumplit, majd adjuk hozzá a keményítőt, lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Serpenyős burgonya (Szilágyi Balázs)
Serpenyős burgonya (Szilágyi Balázs)

1. Készítsd elő a krumplit. Mosd meg, szárítsd meg, és vágd kb. 1-1,5 cm-es karikákra. 2. Egy serpenyőt melegíts fel közepes-nagy lángon. Önts bele 1 ek. olajat. 3. Tedd bele a b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk