menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonya főzése


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tarhonya 50 dkg
Olaj
Só 1 tk

Elkészítés:


Tarhonyát átmos, lecsepegtet
Olajat felhevít
Forró olajra rádob
Hozzá 1 tk tengeri só
1-2 percig kevergetve pirít, majd
hideg vízzel felönt (ujjnyira ellep)
Forrásig közepes, majd kis lángon
amíg a víz el nem fő, addig NEM kever
A végén fedő nélkül készre főz

Trükkök, tippek, praktikák:


Ízesíthető:
Bazsalikom, citrom, citromfű, menta
A citom-menta töklyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Téli tepsis zöldség
Téli tepsis zöldség

A céklákat 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, aztán alaposan megsikáljuk, a szárcsonkot és gyökérvéget levágjuk, majd karcsú gerezdekre vágjuk. Nem feltétlenül kell meghámozni, me...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anikó
Ropogós tepsis burgonya
Ropogós tepsis burgonya

A krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Vöröslencse golyók
Vöröslencse golyók

A lencsét mossuk át jól, és fél liter vízben tegyük fel a tűzre főni (kb. 10 perc, mert csak félpuha állag kell). Keverjük hozzá a bulgurt, és fedjük le, így együtt puhulnak tov...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgaluska
Májgaluska

A hozzávalókat alaposan összekeverem. Formázható legyen kissé. Közben felrakom melegedni a húslevest. Ha felforrt a húsleves, ebbe szaggatjuk 1 kávéskanál segítségével a gombóc any...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk