menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonya főzése


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tarhonya 50 dkg
Olaj
Só 1 tk

Elkészítés:


Tarhonyát átmos, lecsepegtet
Olajat felhevít
Forró olajra rádob
Hozzá 1 tk tengeri só
1-2 percig kevergetve pirít, majd
hideg vízzel felönt (ujjnyira ellep)
Forrásig közepes, majd kis lángon
amíg a víz el nem fő, addig NEM kever
A végén fedő nélkül készre főz

Trükkök, tippek, praktikák:


Ízesíthető:
Bazsalikom, citrom, citromfű, menta
A citom-menta töklyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Knédli
Knédli

Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sült krumpli olaj nélkül
sült krumpli olaj nélkül

Áztatás során kiázik belőle a keményítő, ettől jóval ropogósabb lesz. Fontos, hogy vékony hasábokra vágd fel és többször cseréld alatta a vizet, így éred el a kifogástalan eredmén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Ropogós sült burgonya
Ropogós sült burgonya

A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltelék
Töltelék

A hagymát felkockázzuk lepirítsuk ,majd a végén hozzáadjuk a piros paprikát.A zsemlénket hideg vízbe áztatom,jól kinyomkodom hozzáadom a tojást,petrezselyem zöldet fűszereket jól ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk