15 dkg juhtúró
10 dkg vaj
1 kis doboz krémsajt
2 gerezd fokhagyma
1-1 nagy csokor kapor és petrezselyemzöld
2 csokor metélőhagyma
A túrót, a vajat meg a sajtot villával összedolgozzuk, és belekeverjük a tört fokhagymát, az apróra vágott kaprot meg petrezselyemzöldet. Vizes kézzel kis gömböket formálunk belőle, apróra vágott metélőhagymában meghempergetjük, és fogpiszkálóra tűzve jól kihűtjük.
1. A krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm, nem túl puhára. 2. Ezután félbevágom, a közepét kiskanállal kivájom. 3. A kivájt krumplit összekeverem kis olívaolajjal, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. 3. Villával jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűFolyóvíz alatt szivaccsal dörzsöljük át alaposan a céklákat, majd vágjuk cikkekre. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a megtisztított fokhagymagerezdeket, tépkedjük rá a rozmaring...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újkrumplit alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben 8-10 percig, majdnem puhára főzzük. A vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű