Erzsébet Felvidéki Nagyon egyszerű elkészíteni. Nagymamámnál így készült a sült káposzta (Veszprém megyében):
Zsiradékra apróra szeletelt szalonna (vagy tepertő), vöröshagyma, ezt megpirítod. A savanyú káposztát egy kissé átmosod, kinyomkodod belőle a vizet, és egy kicsit megvagdosod, ne legyen olyan kezelhetetlen. Mehet a pirított hagymára. Só, kevés bors, és csak türelem és rendszeres kevergetés kell hozzá. Először érdemes lefedve párolni, majd a végén zsírjára sütni. (Nálam általában minimum háromnegyed órát sül. Legyen világosbarna.)
A legjobb tapadásmentes edényben készíteni. A zsiradék tetszőleges: disznózsír, libazsír, akár kókuszzsír. Amikor nem volt itthon sem szalonna, sem tepertő, nélkülük is finom lett.
Nagymamám mindig (még meleg) héjában sült krumplival tálalta.
A nagyobb rózsákra szedett karfiolt gőz fölött roppanósra pároljuk. Közben kikeverjük a majonézt, tejfölt, olajat, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet tárkonnyal ízesítjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem, gombócokat formázok belõle és bõ forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A kész kuszkuszt vagy bulgurt kevés vízben jól átk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű