3 nagy fej vöröshagyma
1 kk só
10 dkg liszt
3 kisebb tojás
20 dkg zsemlemorzsa
5-6 dl olaj a sütéshez
A megtisztított vöröshagymákat kb 1 cm szélesre karikázzuk, majd a rétegeket szétszedjük.
Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és kb fél órát pihentetjük, míg levet enged.
Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat ütjük, amit egy villával kicsit felverünk, végül a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.
A levet leöntjük a hagymáról, majd a karikákat először a lisztben, majd a tojásban, legvégül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.
Ha már elég forró az olaj, akkor szép barnára sütjük a karikákat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Elkészítés: Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát. 2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A bulgurt tálba tesszük és felöntjük a forró vízzel. Lefedjük, és 20 percig hozzá sem nyúlunk. Az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, aprítjuk a megmosott paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű