3 nagy fej vöröshagyma
1 kk só
10 dkg liszt
3 kisebb tojás
20 dkg zsemlemorzsa
5-6 dl olaj a sütéshez
A megtisztított vöröshagymákat kb 1 cm szélesre karikázzuk, majd a rétegeket szétszedjük.
Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és kb fél órát pihentetjük, míg levet enged.
Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat ütjük, amit egy villával kicsit felverünk, végül a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.
A levet leöntjük a hagymáról, majd a karikákat először a lisztben, majd a tojásban, legvégül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.
Ha már elég forró az olaj, akkor szép barnára sütjük a karikákat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Krumplit meghámoz, felkockáz, sós forró vízben megfőz Leszűr, összetör, 10 dkg vaj hozzá, + a tej(szín) Serpenyőben 5 dkg vaj halványbarnára forrósít Rá az apró kocka körte /...
Elkészítési idő: 1 óraA burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180...
Elkészítési idő: 40 percA krumplit meghámozom felvágom hosszúkásra, a szalonnát kb 1 cm -es darabokra vágom, a hagymát felkarikázom. A tepsi aljára olajat öntök, majd belehelyezem a krumplit, a felkariká...
Elkészítési idő: 70perc