300 g (1,5 csésze) bulgur
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 ek. olívaolaj
2 ek. passzírozott paradicsom (passata) vagy 1 tk. sűrített paradicsom
540 ml (2,25 csésze) csirke alaplé vagy zöldség alaplé vagy víz
1/2 tk. só
Egy csipet bors
Első lépésben készítsd elő a zöldségeket: Vágd apróra a hagymát, magozd ki és szintén vágd apróbb darabokra a zöldpaprikát. Egy percre mártsd forró vízbe a paradicsomokat, húzd le a héjukat, és vágd apró darabokra.
2 ek. olívaolajban kezdd el pirítani a hagymát.
Kb. 3 perc után add hozzá a zöldpaprikát, és pirítsd ezzel is még 3 percig.
Add hozzá a paradicsomot, és pirítsd további 2 percig.
Add hozzá a passzírozott vagy sűrített paradicsomot és a bulgurt. Keverd el és pirítsd 1-2 percig.
Öntsd fel az alaplével vagy vízzel. Keverd el és forrald fel. Sózd és borsozd.
A török rizs készíthető vízzel is, ez a legegyszerűbb változat, viszont nem lesz olyan ízes. Ha zöldség alaplevet használsz, akkor vegetáriánus, sőt vegán ételt kapsz. De természetesen a legteljesebb ízek a csirke alaplé használatával jönnek ki.
Ha felforrt, tegyél rá fedőt és vedd le a lángot a legalacsonyabbra. Főzd így 10 percig.
0 perc után vedd le a tűzről, és hagyd még 10 percig puhulni a bulgurt.
A török rizs elkészült!
1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk. 2. Sült krumpli fűszerkeverékkel megszórjuk. 3. Bő olajban kisütjük. 4. A mártáshoz összekeverjük a hozzáva...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát ízlés szerint vágjuk kockára,nagyobb hasábokra. A sütőt 220 fokra állítjuk és fólia nélkül,kevés vízzel és olajjal kezdjük el sütni. Közben fűszerezzük,gyakran forgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Jól öss...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű