Családireceptkönyv.hu

Tejszines sült rizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre rizs
1 kisebb lilahagyma
1 szép sárgarépa
zöldborsó,
brokkoli
só, bors
1 bögre tejszín
1 bögre húsleves
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vágott sárgarépát, és a többi friss zöldséget, ami lehet bármi, amit szeretünk, gomba, brokkoli, kukorica, stb.. Ezután teszem bele a bögre rizst, 2-3 percig pirítom kevergetve. A fagyasztott zöldségek csak ezután következnek. Felöntöm egy bögre forró húslevessel, majd a tejszínnel. Sózom, megszórom frissen őrölt borssal. Megvárom, míg felforr, szorosan lefedem alufóliával és 15-18 percre beteszem a meleg sütőbe. Ezután egy villával átkeverem, majd visszateszem a kikapcsolt sütőbe 10-15 percre. Petrezselyemzölddel megszórom tálalás előtt.

Tejszines sült rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Mujadara - fekete lencsés rizs
Mujadara - fekete lencsés rizs

1. Tegyük a lencsét 2 csésze vízzel egy edénye, majd forraljuk fel. Főzzük 10-12 percig, amíg a lencse félkész lesz. Vegyük le a tűzről és szűrjük le, a vizét ne öntsük ki. 2. Mel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuszkusz (Szilágyi Balázs )
Kuszkusz (Szilágyi Balázs )

A kuszkusz elkészítése esetén a legegyszerűbb egy pohárral vagy bögrével mérni. 1:1 arányban van szükség kuszkuszra és forró vízre. Vagyis 1 bögre (bármekkora) kuszkuszhoz egy ugya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Póréhagyma saláta
Póréhagyma saláta

A salátához a póréhagymákat félbevágjuk, majd félkarikára vágjuk. Ezután alaposan átmossuk. Érdemes kétszer is átöblíteni hideg vízzel. Ha már szép tiszta, akkor leszűrjük, és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt káposzta
Párolt káposzta

Félbe, majd vékony szeletekre vágjuk a hagymát. Megpároljuk kevés olajon. Vékonyra gyaluljuk a káposztát, majd hozzáadjuk a hagymához. Miután kicsit összeesett, megszórjuk cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk