1 bögre rizs
1 kisebb lilahagyma
1 szép sárgarépa
zöldborsó,
brokkoli
só, bors
1 bögre tejszín
1 bögre húsleves
petrezselyemzöld
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vágott sárgarépát, és a többi friss zöldséget, ami lehet bármi, amit szeretünk, gomba, brokkoli, kukorica, stb.. Ezután teszem bele a bögre rizst, 2-3 percig pirítom kevergetve. A fagyasztott zöldségek csak ezután következnek. Felöntöm egy bögre forró húslevessel, majd a tejszínnel. Sózom, megszórom frissen őrölt borssal. Megvárom, míg felforr, szorosan lefedem alufóliával és 15-18 percre beteszem a meleg sütőbe. Ezután egy villával átkeverem, majd visszateszem a kikapcsolt sütőbe 10-15 percre. Petrezselyemzölddel megszórom tálalás előtt.
1. A burgonyákat héjában megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. 2. A töltelékhez összekeverjük a krémsajtot, a tojássárgát, a darált sonkát, és a gulyáskrémet. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit sóval, fokhagymával, borssal és ételízesítõvel tejben megfõzzük, vigyázva arra, hogy ne sok lé maradjon a fõzés végére. Ekkor a kész brokkolit össze turmixoljuk és a jo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére. Sült zeller A zellert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát nyersen hámozd meg. Ezt érdemes gumikesztyűben tenned, különben jól megfogja a kezedet. Vágd négy-hat részre, és rendezd egy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, balzs...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű