1 kg krumpli
5 dkg reszelt sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
A krumplit mosd meg, és héjában tedd fel annyi vízben főni, hogy ellepje. Ha puha, hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le a sajttal együtt. Add hozzá a tojást, sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymát. Dolgozd össze jó alaposan. Szükség esetén tehetsz még hozzá lisztet.
A masszából formázz tetszés szerinti gombócokat vagy pogácsákat. Forgasd mindegyiket zsemlemorzsába, végül a felesleges panírt rázd le. Forrósíts olajat, és a krumplifasírtok mindkét oldalát süsd szép aranybarnára. Vedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le.
Francia krumplipürét készítettem héjában főtt, áttört sárgaburgonyából, és forralt vaj, tejszín keverékéből. Ízletesre sóztam, kicsit megborsoztam frissen őrölt borssal. A forralt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozom felvágom hosszúkásra, a szalonnát kb 1 cm -es darabokra vágom, a hagymát felkarikázom. A tepsi aljára olajat öntök, majd belehelyezem a krumplit, a felkariká...
Elkészítési idő: 70perc Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát összenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját és elkeverjük. Ezután apránként hozzáadunk annyi olvasztott vajat, hogy kenhető, de ne híg masszát...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra. 2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű