Családireceptkönyv.hu

Tepsibe sült krumpli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli..

bors
pirospaprika
fokhagyma

Bazsalikom Oregano. (elhagyható )

Elkészítés:


Kockára vagy csíkokra forrástól számítva 15 percig fözöm majd sütőpapiros tepsibe teritem fözereze, és 19 fokon pirulásik sütöm :D
1. A burgonyát azonos méretű, vastag hasábokra vágjuk. Hideg folyó vízben leöblítjük, és konyharuhán teljesen leszárítjuk. A burgonyahasábokat egy tálba téve meglocsoljuk az olajjal, és alaposan beleforgatjuk.
2. Az olajos burgonyát sütőlemezen szétterítjük, 200 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Ízlés szerint sózva és borsozva, azonnal tálaljuk.

Tepsibe sült krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Újkrumpli "tócsni"
Újkrumpli "tócsni"

Az újkrumplit megmossuk, edénybe tesszük, és felengedjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk. Közepes lángon megfőzzük, de ne túlságosan puhára! A krumplit leszűrjük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sült édesburgonya
Sült édesburgonya

A burgonyát meghámozzuk, kettévágjuk, majd kb. 5-6 mm vastag szeletekre, ezt követően pedig hasábokra. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, vékonyan lefújju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis lángos a magyar "csoda" !!!
Krumplis lángos a magyar "csoda" !!!

A lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Párolt rizs
Párolt rizs

A rizsfőzés alapszabálya : alapos mosás, áztatás, pirítás, megfelelő vízmennyiség a főzéshez, a fedőt nem emelgetjük főzés közben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk