1 kg krumpli..
só
bors
pirospaprika
fokhagyma
Bazsalikom Oregano. (elhagyható )
Kockára vagy csíkokra forrástól számítva 15 percig fözöm majd sütőpapiros tepsibe teritem fözereze, és 19 fokon pirulásik sütöm :D
1. A burgonyát azonos méretű, vastag hasábokra vágjuk. Hideg folyó vízben leöblítjük, és konyharuhán teljesen leszárítjuk. A burgonyahasábokat egy tálba téve meglocsoljuk az olajjal, és alaposan beleforgatjuk.
2. Az olajos burgonyát sütőlemezen szétterítjük, 200 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Ízlés szerint sózva és borsozva, azonnal tálaljuk.
Az újkrumplit megmossuk, edénybe tesszük, és felengedjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk. Közepes lángon megfőzzük, de ne túlságosan puhára! A krumplit leszűrjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk, kettévágjuk, majd kb. 5-6 mm vastag szeletekre, ezt követően pedig hasábokra. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, vékonyan lefújju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizsfőzés alapszabálya : alapos mosás, áztatás, pirítás, megfelelő vízmennyiség a főzéshez, a fedőt nem emelgetjük főzés közben.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű