10 db tojás
5 dkg vaj
3 púpozott ek. tejföl
4-6 kk. mustár
frissen őrölt borskeverék
só
A jó keményre főzött tojásokat megtisztítom, feldarabolom, majd villával jól összetöröm. Belekeverem a vajat, a tejfölt, a mustárt, sózom, beleörlöm a borsot, és közben igyekszem még finomabbra törni a tojást.
Egy-két órát hűtöm, majd tálalom friss(en sült) kenyérrel zöldséggel, salátával. Fasírt mellé köretnek is kiváló!
Az a titka, hogy mindenből annyi van benne, amennyi éppen ízt ad neki, de semminek nem lehet kiérezni külön az ízét. A vaj adja a tartását, a tejföltől selymes, a mustártól savanykás, a borstól picit, alig észrevehetően csípős.
És biztosan észrevetted, hogy nincs benne hagyma! A gyerekek kicsi korukban nem szerették hagymával, ezért kihagytam belőle. Azóta így készítem, és mindig nagy sikert aratok vele! Vagyis munkába, emberek közé menet is bátran ehetsz belőle annyit - amennyi jut Neked!
Elkészítése A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk álta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a fűszereket és a parmezánt. Hámozzuk meg a burgonyát, majd szeleteljük fel. Tegyük egy tálba, és öntsük rá a vas-fűszeres-sajtos mixet. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla. A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű