• 2 dl köles (kb. 20 dkg)
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 lila hagyma
• 2-4 sárgarépa
• 1 közepes cukkini
• só
• őrölt bors
• 2 evőkanál kókuszolaj
A megtisztított zöldségeket – a fokhagymát kivéve – felaprítjuk, és az olajon megpirítjuk. A kölest szűrőbe öntve, folyó víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük, lábasba tesszük, és hozzáöntünk 6 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát, és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben belevegyítjük a zöldségkeveréket. Ha szükséges, a megfőtt ételt utánízesítjük, majd aprított snidlinggel megszórva, citrommal meglocsolva, friss salátával tálaljuk.
Tipp: a kölest a térfogatához képest háromszoros mennyiségű vízben kell megfőzni. Az ételt megszórhatjuk sajttal, kínálhatjuk magában vagy köretként akár húsok mellé is. Magában vegán, sajttal tálalva laktovegetáriánus, hússal felszolgálva gluténmentes fogás.
A céklát meghámozom és felkockázom, majd egy jénaiba dobom. Megszórom a fűszerekkel, meglocsolom olajjal, ráteszem a tetőt, és betolom a sütőbe 160 fokra. (leggazdaságosabb ha épp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, legyaluljuk és megsózzuk, a vékony szeletekre vágott, hámozatlan retkekkel együtt. Kb. fél óra múlva kicsavarjuk. A majonézbe először belekeverjük a piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÜveg vagy porcelán tálban (vagy ép zománca edényben, műanyag tálban) az olajat összekeverjük a citromlével. A keverést műanyag- vagy fakanállal végezzük (a fémeszköz a C...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt szétszedjük kisebb részekre, majd forró vízben megfőzzük, amíg egészen puha nem lesz. Ha megpuhult, leszűrjük és egy tálba tesszük, adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű